Go to Top

Socialna aktivacija – sredstva za izvajanje kratkih programov

Objavljen je nov razpis, s katerim se bo podprla socialna aktivacija najranljivejših. Za pomoč pri izvedbi kratkih programov socialne aktivacije Evropska unija (EU) in Republika Slovenija namreč ponujata več kot 2 milijona evrov nepovratnih sredstev.

Kaj prinaša socialna aktivacija in njeni kratki programi?

Socialna aktivacija, ki bo od leta 2017 do leta 2022 financirana preko evropskih sredstev, vsebuje vzpostavitev celovitega modela socialne aktivacije ter razvoj kvalitetnih in dostopnih programov socialne aktivacije, pojasnjujejo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ).

V okviru omenjenega razpisa se bodo sofinancirali projekti, katerih aktivnosti bodo usmerjene v razvoj in izvajanje kratkih programov socialne aktivacije ter povezovanje z ostalimi programi na področju socialne aktivacije, socialno varstvenimi, zdravstvenimi ter zaposlitvenimi programi. V programe bo vključenih 3.600 oseb.

socialna aktivacija

Kot pojasnjujejo na vladni službi za razvoj, “bodo kratki programi socialne aktivacije zagotavljali socialne spretnosti in znanja osebam iz ciljnih skupin, dvig njihove motivacije, graditev funkcionalnih spretnosti za aktivno reševanje morebitnih socialnih problematik ter njihovo opolnomočenje za približevanje vstopu na trg dela.”
Bi se radi prijavili na katerega izmed razpisov in pridobili (evropska) nepovratna sredstva? Ta so pomemben del razvoja in rasti uspešnih podjetij v EU, svojo konkurenčnost pa lahko z njimi okrepite tudi v vašem podjetju. Ne veste, kje najti ustrezne razpise? Imate težave pripripravi prijave? Vabljeni na naš brezplačen seminar, kjer boste izvedeli, kako uspešno kandidirati na razpisih za nepovratna sredstva.

Za kratke programe socialne aktivacije na voljo več kot 2 milijona evrov

Javni razpis “Razvoj in izvajanje kratkih programov socialne aktivacije” je razdeljen na tri sklope:

  • krepitev osebnostnih veščin
  • izobraževanje za osebno uspešnost
  • socialna aktivacija žensk iz drugih kulturnih okolij

S sredstvi javnega razpisa, ki jih prispevata Evropska unija oziroma Evropski socialni sklad (80 odstotkov oziroma okvirno 1,9 milijona evrov) in Republika Slovenija, bo predvidoma sofinanciranih 18 projektov. Na vladni službi za razvoj pričakujejo, da bodo izbrani projekti, ki bodo izvajali kratke programe socialne aktivacije, prispevali k socialni vključenosti oseb iz ciljnih skupin ter na povečanje njihovih zaposlitvenih možnosti.

Skupna razpoložljiva višina nepovratnih sredstev znaša 2,34 milijona evrov. Javni razpis je bil že objavljen v Uradnem listu in na spletni strani ministrstva.
Rok za oddajo vlog je 15. maj 2017. Ministrstvo bo organiziralo informativni delavnici za potencialne prijavitelje, kjer bo podrobneje predstavljen javni razpis, in sicer v Celju in Ljubljani. Več informacij dobite na spletni strani MDDSZ.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja