Go to Top

Slovenski trg nepremičnin v 2021 – nepremičnine so bile precej dražje!

Slovenski trg nepremičnin v 2021 – Gurs objavil poročilo

Slovenski trg nepremičnin v 2021 – Geodetska uprava je objavila (Gurs) Poročilo o slovenskem trgu za leto 2021. Kaj je poročilo pokazalo?

Informativni izračun plače

Slovenski trg nepremičnin v 2021 – rekordna rast cen

V poročilu Gursa je objavljeno, da sta slovenski trg nepremičnin v 2021 najbolj zaznamovala rekordna rast stanovanjskih nepremičnin ter rekordno število transakcij z zemljišči za gradnjo stanovanjskih stavb. Prav tako pa se je oživil tudi trg poslovnih nepremičnin.

Ustanovite podjetje na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Slovenski trg nepremičnin v 2021 – več kupoprodaj stanovanj in hiš

Slovenski trg nepremičnin v 2021 je zaznamovalo povečanje števila kupoprodajnih nepremičnin. In sicer se je kupoprodaja stanovanj v večstanovanjskih stavbah in vseh vrst stanovanjskih hiš v primerjavi z leto 2020 zrasla za približno 20 %. Predvsem se je povečala prodaja stanovanjskih hiš. Ogromno povpraševanja je bilo po hišah izven urbanih središč. To je posledica visokih cen stanovanj v mestih, deloma pa tudi zaradi spremenjenih bivalnih želj kupcev zaradi epidemije. Mimogrede, preberite tudi kakšne spremembe glede oddaje nepremičnin veljajo po novem dohodninskem zakonu.

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

podjetniško svetovanje

Kako izpolniti UPN plačilni nalog?

Tudi število prodanih zemljišč za gradnjo stavb precej naraslo!

Slovenski trg nepremičnin v 2021 je zaznamovalo tudi število kupoprodaj zemljišč za gradnjo stanovanjskih stavb (večstanovanjskih stavb ter stanovanjskih hiš). To je bilo največje od časov pred krizo nepremičninskega trga leta 2008. V primerjavi z letom 2020 je bilo število transakcij na ravni države večje za približno 45 %. Gradnja stanovanjskih stavb je bila v zadnjih treh letih značilna predvsem za Ljubljano, sedaj pa se širi tudi na ostala območja države. Očitno je to odlična priložnost za ustanovitev gradbenega podjetja!

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Slovenski trg nepremičnin v 2021 – cene so se povišale

Za slovenski trg nepremičnin v 2021 velja, da so se cene stanovanj v večstanovanjskih stavbah na ravni države v primerjavi z letom 2020 zvišale za 15 %. Cene stanovanjskih hiš so bile višje za 13 %. Cene zemljišč za gradnjo stanovanjskih stavb pa so se zvišale za 12 odstotkov. Rast cen stanovanjskih nepremičnin je posledica presežnega povpraševanja. Povpraševanju se sicer ponudba z novogradnjami počasi prilagaja. Rast cen nepremičnin je tudi posledica inflacije, saj se višajo gradbeni stroški. Na to pa vpliva rast cen energije in gradbenih materialov, ki so bile posledica pandemije covida-19, trenutno pa tudi ukrajinske vojne. Da bi se cene nepremičnin znižale zaenkrat ni pričakovati. Vsaj dokler ponudba novih stanovanj (sploh v Ljubljani), ne bo presegla povpraševanja. Oz. dokler se čas prodaje stanovanj ne bo bistveno podaljšal in se ne bodo začele kopičiti zaloge neprodanih stanovanj.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja