Go to Top

Potrdilo o nekaznovanosti – po novem tudi v elektronski obliki!

Potrdilo o nekaznovanosti je po novem mogoče dobiti v elektronski obliki tudi preko portala eUprave. Potrdilo boste v tem primeru dobili vročeno kar preko portala eUprava.  Ali potrebujete tovrstno potrdilo? Veste kako in kje ga lahko naročite? Potrebujete pravni nasvet? Pišite našim pravnikom na data@data.si.

Informativni izračun dohodnine

 

Kaj je potrdilo o nekaznovanosti?

Potrdilo o nekaznovanosti je izpis iz kazenske evidence. Kazensko evidenco vodi Ministrstvo za pravosodje. Potrdilo dokazuje, da posameznik ni bil pravnomočno nepogojno obsojen za kaznivo dejanje zoper premoženje oziroma gospodarstvo na kazen zapora več kot tri mesece.

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov - GDPR

Pravilnik o kazenskih evidencah predpisuje enoten obrazec za pridobitev potrdila iz treh različnih evidenc:

    Potrebujete nasvet s področja delovnega prava? Pošljite povpraševanje!

    Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

  1. potrdilo iz kazenske evidence,
  2. potrdilo iz evidence vzgojnih ukrepov,
  3. potrdilo iz evidence izbrisanih obsodb za kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost.

Pri oddaji vloge morate sami označiti iz katerih evidenc želite pridobiti podatke. Najpogosteje je potrdilo potrebno priložiti pri prijavi na delovno mesto.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Potrdilo o nekaznovanosti lahko upravičena oseba, to je vsaka fizična ali pravna oseba, pridobi na Ministrstvu za pravosodje. Vloga se lahko pošlje po pošti na Ministrstvo za pravosodje. Njihov naslov je: Župančičeva 3, 1000 Ljubljana.

Pravni nasvet

 

Potrdilo o nekaznovanosti po novem

Potrdilo o nekaznovanosti je mogoče po novem dobiti tudi v elektronski obliki preko portala eUprava. Za pridobitev potrdila  boste potrebovali digitalno potrdilo. Tako pridobljeno potrdilo (izdano v digitalni obliki), je nato možno predložiti organom le v digitalni obliki, saj je potrdilo le v tovrstnih primerih podpisano s kvalificiranim digitalnim potrdilom uradne osebe organa.

Potrdilo o nekaznovanosti in potrdil za uveljavljanje pravic v tujini še ne bo mogoče elektronsko vročati preko portala eUprava. Do sedaj je bilo mogoče preko portala eUprave oddati vlogo za izdajo potrdila, ki je bilo nato vročeno po pošti.

Na portalu eUpravi je že od marca mogoč vpogled v skupno evidenco kazenskih točk v cestnem prometu. O tem smo enkrat že pisali, kako lahko preverite število izrečenih kazenskih točk v cestnem prometu.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja