Go to Top

Postopek ustanovitve sp – kaj moram vedeti?

Postopek ustanovitve sp, pa naj gre za redni ali popoldanski sp, je enostaven postopek, ko imamo v mislih tehnično izpeljavo postopka na DATA točki. Bodoči podjetnik, posameznik se mora vsebinsko dobro pripraviti na postopek ustanovitve sp. Svetovalci podjetja DATA nudimo individualni posvet pred registracijo vsem, ki nameavajo opraviti postopek ustanovitve sp. Namen svetovanj je, da so podjetniki kompetentni sogovorniki na postopku registracije in suvereni pri navajanju podatkov, ki jih pri pripravi dokumentacije za ustanovitev sp potrebuje referent na DATA točki.

Ustanovitev s.p.

Postopek ustanovitve sp se prične z izpolnjevanjem prijave podatkov za vpis v register podjetij Ajpes. Na tem obrazcu podjetnik določiti datum za ustanovitve sp. Ta je lahko najprej naslednji dan od dneva, ko podjetnik opravlja postopek registracije na DATA točki. Lahko pa je tudi katerikoli datum 30 dni vnaprej. Določiti je potrebno tudi popolno ime firme in skrajšano firmo ter naslov sp, kamor bo podjetnik prejemal pošto podjetja. Podjetnik lahko navede kontaktne podatke podjetja in določi prokurista v svojem sp. Seveda pa je treba izbrati dejavnosti, ki jih želi vpisati kot dejavnosti svojega podjetja. Ob registraciji podjetnik lahko navede več dejavnosti. Te so seveda lahko različne. Navede pa tiste dejavnosti, s katerimi bo začel poslovanje sp. Po registraciji lahko namreč še vedno dodaja in briše dejavnosti svojega podjetja!

Izračunajte si vašo plačo!

Želite tudi vi odpreti sp ali doo? Pokličite nas na 01/600-1530 , na data@data.si ali rezervirajte termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca!

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

davčno svetovanje

Prispevki za s.p. 2024

Postopek ustanovitve sp – prijavi podatkov za FURS?

Pri pripravi davčnih podatkov mora podjetnik referentu povedati, na kakšen način bo ugotavljal davčno osnovo podjetja. Bo to po dejanskih stroških ali po normiranih odhodkih? Napovedati mora tudi predvidene prihodke do konca decembra tega leta. Za lažjo odločitev o tem, kakšen način je primeren za vašo dejavnost in poslovanje ter kako ugotavljati dobiček, lahko povprašate naše davčne ali računovodske svetovalce. Za termin plačljivega strokovnega posveta se lahko dogovorite na 01/600-1530 ali preko e-maila data@data.si!

Izračun dnevnice 2024

Postopek ustanovitve sp – podatki za prijavo v zavarovanje na ZZZS

Za redni sp se pri registraciji pripravi M1 obrazec za prijavo v zavarovanje, pri popoldanskem sp pa je to M12 obrazec. Podjetnik mora na registraciji povedati referentu podatek o končani formalni šolski izobrazbi. Pri izpolnjevanju M12 obrazca pa je poleg EMŠO številke in imena ter priimka podjetnika potrebno navesti tudi datum pričetka zavarovanja. Datum zavarovanja je enak datumu ustanovitve popoldanskega sp.

Višina prispevkov za popoldanski s.p.

Na postopek ustanovitve sp mora podjetnik prinesti osebni dokument, svojo davčno številko in po potrebi izjavo lastnika objekta za poslovni naslov, če sam ni lastnik ali vsaj solastnik objekta, kjer bo poslovni naslov sp. Imate dodatna vprašanja in se sprašujete, kako se je možno kar najbolje pripraviti na registracijo sp? Pomagajo vam lahko podjetniški svetovalci DATA. Pišite jim na data@data.si ali jih pokličite na 01/600-1530.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja