Go to Top

Popoldanski s.p. za tujce – lahko tujec odpre popoldanski s.p.?

Popoldanski s.p. za tujce se lahko registrira na DATA točki. Postopek registracije popoldanskega s.p. (dopolnilne dejavnosti) se pri tujcih razlikuje, če popoldanski s.p. registrira tujec iz EU ali če želi postopek registracije popoldanskega s.p. opraviti tujec tretjih držav. Razlika je v pogojih, ki jih morajo izpolnjevati tujci.

Ste tujec in razmišljajte o registraciji popoldanskega s.p. v Sloveniji? Potrebujete informacije o tem, kakšni so pogoji za registracijo? Katere dokumente potrebujete za registracijo popoldanskega s.p.? Na kaj morate biti pozorni pri postopku registracije? Katere podatke bo na registraciji od vas potreboval referent DATA točke? Pomagamo vam lahko svetovalci podjetja DATA. Za ponudbo za svetovanje nam pišita na data@data.si ali nas pokličite na 01/600-1530.

Ustanovitev podjetja

Popoldanski s.p. za tujce, če je tujec iz EU države

Pogoj za registracijo popoldanskega s.p. za tujca iz EU je, da je v eni od evropskih držav zaposlen za polni delovni čas (40 ur/tedensko) in mu delodajalec plačuje prispevke za socialno zavarovanje. Za postopek registracije popoldanskega s.p.bo potreboval slovensko davčno številko, osebni dokument, dokazila iz matične države in overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov. S pomočjo referenta DATA točke bo na postopku pripravil prijavo podatkov na AJPES in FURS. Pavšalnih prispevkov za zdravstveno zavarovanje tujci iz EU v Sloveniji ne plačujejo. Bodo pa morali zavodu za zdravstveno zavarovanje posredovati A1 obrazec, ki je dokaz, da imajo v matični državi urejeno zavarovanje in plačane prispevke za socialno zavarovanje kot zaposlena oseba.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Minimalna plača v 2023, za koliko se bo povišala?

Popoldanski s.p.za tujce, če prihajajo iz tretjih držav

Tujci iz tretjih držav, torej držav, ki niso članice EU, EGP ali Švicarske konfederacije, lahko na DATA točki registrirajo popoldanski s.p.. Seveda ob določenih pogojih. Temeljni pogoj, da se lahko odpre popoldanski s.p. za tujce tretjih držav je, da imajo prost dostop do trga dela. Za postopek registracije potrebujejo:

–              osebni dokument

–              slovensko davčno številko in EMŠO številko

–              overjeno izjavo lastnika objekta

–              dokazila iz matične države

Tujci popoldanci plačujejo pavšalne prispevke. Popoldanski s.p. za tujce, je lahko najhitreje ustanovljen v treh dneh po opravljenem postopku na DATA točki. Lahko opravlja različne dejavnosti in lahko zaposluje delavce.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Popoldanski s.p. za tujce in pomoč pri postopkih na DATA točki

Referenti DATA točke pomagamo tujcem pri pripravi dokumentacije za ustanovitev popoldanskega s.p. in jih vodimo skozi postopke. Svetovalci pravne službe jim svetujejo glede potrebne dokumentacije in tolmačijo zakonodajo prav za vsak primer posebej. Računovodje podjetja DATA pa tujce-podjetnike, vodijo skozi labirint davčne in računovodske zakonodaje. Podjetnki -tujci! Če nameravate v kratkem registrirati popoldanski s.p. za tujce, nam za termin registracije in svetovanja pišite na data@data.si ali nas kontaktirajte na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja