Go to Top

Podpora podjetjem na Otoku – kakšne zakone sprejemajo tam?

Podpora, ki so jo ministri predstavili v Združenem Kraljestvu, naj bi vključila vse – tako prispevke zaposlenih, krajši obvezni delovni čas, nepovratna sredstva za samozaposlene itd.

Informativni izračun plače

Želite spoznati, po kakšnih ukrepih lahko sežete kot delodajalec? Pri podjetju DATA d. o. o. imamo brezplačen webinar za vse delodajalce, ki bi radi sledili ukrepom, ki jih postopno uveljavlja država na trgu dela. Delovnopravna zakonodaja in svet državnih ukrepov sta kompleksna in se hitro prilagajata situaciji.  Prijavite se na brezplačni webinar: “Ukrepi delodajalcev v času koronavirusa« še danes!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Združeno Kraljestvo v zadnjem času beleži velik porast obolelih

Združeno Kraljestvo ima uradno že 43,967 smrtnih žrtev koronavirusa. Dnevno v Kraljestvu v zadnjem času beležijo po 21.000 novo-okuženih. Deli Kraljestva imajo v veljavi popolno zaprtje lokalov, šol in restavracij. Drugi deli pa čutijo rastočo tendenco k omejevanju različnih delov vsakdana.

BRUTO NETO PLAČA

Podpora je napovedana po uveljavljanju novih ukrepov!

Finančni minister je v zadnjem valu uvedenih ukrepov predstavil tudi shemo, s katero želi država zaščititi delovna mesta, znižati stroške zaposlenih za delodajalce in uvesti nova nepovratna sredstva za podjetja. Nova podpora bo stopila v veljavo v novembru.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Nov ukrep naj bi dosegal tako mala kot tudi večja podjetja

Podpora za zadržanje delovnih mest vključuje znižanje prispevkov iz 20 % na 5 %. Dovoljuje tudi redukcijo obveznih minimalnih ur iz 33 % na 20 % polnega delovnega časa – delavci pa naj bi ob tem prejeli tudi 5 % nadomestila za ure, ko niso delali.

Samozaposleni bodo prav tako deležni ugodnosti. Podpora za njih naj bi vključevala nepovratna sredstva, ki naj bi znašala tudi do 3,750 funtov in naj bi pokrivala obdobje od novembra do januarja. Dodatna shema za nepovratna sredstva naj bi bila razdeljena v obdobju od februarja do aprila. Nepovratna sredstva naj bi pokrivala do 40 % preteklih zaslužkov.

Mesečna nepovratna sredstva glede na stopnjo prizadetosti naj bi vključevala tudi do 2,100 funtov mesečno. Stopnja prizadetosti, ki bi morala biti razglašena za pridobitev, pa je tudi znižana. Sredstva so namenjena predvsem hotelom, restavracijam in nastanitvenim obratom.

Pravni nasvet

Podpora je privedla do najvišje zadolžitve Kraljestva v zadnjih 50 letih!

Prvih šest mesecev finančne krize je privedlo do rekordnega zadolževanja. Finančni minister v prihodnosti napoveduje težke odločitve za ukrepe, s katerimi bi lahko to zadolženost zmanjšali. Hkrati je minister opravičil ukrepanje z dejstvom, da podpora ohranja nivo zaposlenosti prebivalstva, ki posledično ohranja tudi nivo prihodkov države od davkov.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja