Go to Top

Podjetniški načrt oz. kako se lotiti priprave na podjetniško pot?

Podjetniški načrt si pripravite tudi s pomočjo izobraževanj, ki jih izvajamo na DATI

Podjetniški načrt je odlična priprava za vstop v svet podjetništva. Že lep čas razmišljate, da bi odprli svoje podjetje pa ne veste kako se lotiti zadeve? V podjetju DATA predlagamo vsem, ki razmišljajo, da bi vstopili v svet podjetništva, da svojo pripravo načrtujejo in si pripravijo svoj podjetniški načrt. Če bi potrebovali podjetniški posvet, so vam na voljo naši podjetniški svetovalci! Pri nas pa lahko seveda ustanovite s.p. ali d.o.o.! Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si za dodatne informacije!

Informativni izračun plače

S čim se začne podjetniški načrt?

Podjetniški načrt se običajno začne z idejo o tem, kaj bi posameznik rad počel kot podjetnik. Kaj ga zanima? O čem veliko ve? Kaj ga okupira v prostem času? S čim bi nadaljeval svojo delovno kariero na samostojni poti? Kako naj začne? Za vsak podjetniški načrt, so ključne informacije, ki jih bodoči podjetnik lahko pridobiva na več načinov. Tudi z izobraževanjem. Zato smo za bodoče podjetnike pripravili osnovne informacije v obliki seminarjev, ki jih v teh še vedno koronskih časih izvajamo prek spleta in so zato dostopni vsem, ne glede na katerem koncu Slovenije se nahajajo. V obdobju korone smo tako zabeležili res pestro strukturo slušateljev.

Koliko bodo znašali prispevki za s.p. v 2022?!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Zakaj je pomembna višina bruto plače?

Katere seminarje vam priporočamo za začetek?

Začnete lahko z seminarjem Zasluži denar s svojim hobijem in idejo. Namenjen je vsem tistim, ki želijo spremembe v svojem življenju se podati v podjetništvo, še iščejo dobro podjetniško idejo ali jo že imajo, pa ne vedo na kakšen način se prepričati, ali je ideja že zrasla v poslovno priložnost. Predavateljica se dotakne vseh področij o katerih mora razmisliti bodoči podjetnik, tudi marketinga kot najpomembnejše funkcije v podjetju. Na brezplačen webinar se lahko prijavite tukaj! Logičen naslednik te vsebine je (prav tako brezplačen) seminar Skupinsko svetovanje pred ustanovitvijo podjetja. Predavatelj razloži, kako potekajo postopki registracije s.p., popoldanskega s.p. in d.o.o. na DATA točki. Na webinar se lahko prijavite tukaj! Na kaj pa mora pomisliti podjetnik po ustanovitvi podjetja, pa je vsebina seminarja Podjetnik sem, kaj pa zdaj! Vsekakor priporočamo, da vaš podjetniški načrt vsebuje terminski plan udeležbe na naših seminarjih.

Preberite tudi – Koliko bo znašala minimalna plača v 2022?

Podjetniški načrt je širši pojem kot poslovni načrt

Podjetniški načrt je načrtovanje aktivnosti bodočega podjetnika, zaporedje aktivnosti, ki jih planira. Del podjetniškega načrta pa je poslovni načrt s katerim podjetnik analizira svojo podjetniško idejo. Preko elementov poslovnega načrta ugotavlja ali je njegova podjetniška ideja že prešla v poslovno priložnost. Na kakšen način jo bo uresničeval na trgu? Kdo so njegove potencialne stranke? Kako bo organiziral marketing podjetja? Kaj mu kaže denarni tok? Katere so prednosti in slabosti njegove ideje?

Tukaj lahko rezervirate termin za registracijo podjetja!

Podjetniški načrt naj vsebuje tudi planirano pomoč podjetniku

Za podjetništvo se odločite zato, ker imate idejo, produkt ali storitev za katero ste ugotovili, da obstaja povpraševanje na trgu. O tem produktu ali storitvi veste več kot potencialni kupci, ki se zanimajo zanj. Ste strokovnjak na svojem področju. Zavedati pa se morate, da boste kot podjetnik morali opravljati v svojem podjetju več funkcij. V svojem podjetju boste tajnica, komercialist, računovodja, svetovalec, pisec spletnih vsebin, izdelovalec izdelkov, skladiščnik, dostavljavec. Za uspešen začetek poslovanja zato potrebujete usposobljenega računovodjo, ki vam bo v pomoč. Postanete lahko tudi stranka računovodskega servisa Data, ki ima več kot 30 let izkušenj s področja računovodstva! Če bi nas potrebovali, pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si za ponudbo! Z izobraževanjem nadaljujete tudi še po ustanovitvi podjetja. Informacije so suho zlato, pravijo dolgoletni podjetniki. Zato naj vaš poslovni načrt zajema plan izobraževanj in usposabljanj tudi za v prihodnje. Preverite tudi ostala izobraževanja, ki jih organiziramo pri nas – na njih boste med drugim izvedeli tudi kakšne so vaše obveznosti glede poročanj Fursu oz. Ajpesu.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja