Go to Top

Podjetja in podjetniki – rok za oddajo obračunov je pred vrati!

Podjetja in podjetniki morajo oddati obračun DDPO oz. obračun DohDej

Podjetja in podjetniki morajo do 3. maja 2022 oddati obračun DDPO oz. obračun DohDej. Oba obračuna je možno oddati le elektronsko prek sistema eDavki. Tudi v našem računovodskem servisu Data pripravljajo še zadnje obračune. V kolikor tudi vi razmišljate o odprtju s.p. ali d.o.o., boste potrebovali računovodski servis! V podjetju Data nudimo vse na enem mestu za podjetnike! Po ustanovitvi podjetja, lahko koristite tudi naše računovodske storitve! Za več informacij smo vam na voljo na 01/600-1530 ter na data@data.si.

Informativni izračun plače

Podjetja in podjetniki, ne pozabite na oddajo obračunov!

Finančna uprava Republike Slovenije opozarja, da morajo podjetja in podjetniki oddati obračun davka od dohodkov pravnih oseb (DPPO) ter davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (DohDej). Podjetja in podjetniki morajo obračuna oddati do 3.5.2022!

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

računovodsko svetovanje

Preberite tudi – Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Oddaja DDPO

Davčni obračun davka od dohodkov pravnih oseb (DDPO) se običajno oddaja do 31. marca tekočega leta za preteklo leto. A je bil letos ta rok z Zakonom o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu, podaljšan na 30.4.2022. Ker ta dan pride na soboto, imajo podjetja in podjetniki čas za oddajo obračunov do naslednjega delovnega dne. Ker je 2. maj praznik, je to torek, 3.5.2022. Obračun DDPO morajo zavezanci vložiti elektronsko prek sistema eDavki. To lahko storijo z vnosom podatkov v obrazec ali z uvozom xml. sheme.

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Oddaja DohDej

Tudi davčni obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti za leto 2021 je potrebno oddati do 3.5.2022. Tako kot DDPO se tudi DohDej oddaja preko eDavkov v elektronski obliki, in sicer preko tega obrazca ali z uvozom xml. sheme.

Preberite tudi – Kako do izpisa o delovni dobi?

Podjetja in podjetniki morajo oddati tudi letna poročila Ajpesu

Podjetja in podjetniki pa seveda morajo oddati tudi letna poročila na Ajpesu. Tudi tam je aplikacija za predložitev letnih poročil odprta do 3.5.2022. Po tem datumu se bo aplikacija zaprla in oddaja letnega poročila več ne bo možna! Samostojni podjetniki, ki ugotavljajo davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov tega poročila ne oddajajo!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na Datine e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja