Go to Top

Izbiranje računovodskega servisa – na kaj morate biti pozorni?

Izbiranje računovodskega servisa – kako izbrati kakovostnega izvajalca računovodskih storitev?

Izbiranje računovodskega servisa oz. kakovostnega izvajalca računovodskih storitev je za vsakega podjetnika izjemno pomembna. Strokovna pomoč na področju računovodstva je eden izmed temeljev za uspešno poslovanje podjetja.

Informativni izračun plače

Izbiranje računovodskega servisa – zakonsko določilo o poslovnih knjigah

Zakon o gospodarskih družbah določa, da morajo družbe in podjetniki voditi poslovne knjige. Te je potrebno enkrat letno zaključiti v skladu z zakonom in Slovenskimi računovodskimi standardi (2016) ali mednarodnimi standardi računovodskega poročanja. Če se poslovne knjige napačno vodijo, to lahko podjetnika drago stane. Zato je ustrezna izbira računovodskega servisa izjemno pomembna! V podjetju Data so zaposleni izkušeni računovodje z dolgoletnimi izkušnjami! Če iščete zanesljiv in kakovosten računovodski servis, ste na pravem mestu! Postanite naša stranka – pokličite na 01-600/1530 ali nam pišite na elektronski naslov data@data.si.

Ustanovite svoje podjetje!

Izbiranje računovodskega servisa – pomembna odločitev že na začetku poslovanja!

Ko podjetnik registrira podjetje, je potrebno izbrati tudi način vodenja poslovnih knjig. Izbira se lahko med enostavnim in dvostavnim knjigovodstvom. Pod določenimi pogoji je možno tudi, da imajo status normiranca. Katera oblika je za vaše podjetje najbolj primerna, vam seveda svetuje prav računovodja. Mimogrede, pri nas organiziramo delavnico Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo – v kolikor bi želeli sami voditi svoje enostavno knjigovodstvo, se lahko prijavite!

Razmišljate o ustanovitvi popoldanskega s.p.-ja?

Zelo priporočljivo je tudi, da podjetnik pred ustanovitvijo podjetja izbere svoj računovodski servis ter opravi pogovore z računovodjo. Pri nas v podjetju Data imate možnost kombinacije – brezplačno lahko ustanovite podjetje, izberete pa si lahko tudi računovodski servis DATA. In to vse na enem mestu!

Udeležite se našega seminarja Zaključna bilanca 2021!

računovodsko svetovanje

ZASLUŽITE DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Izbiranje računovodskega servisa – kaj vse je treba paziti, da izberemo ustrezen računovodski servis?

Po alinejah bomo pogledali, kaj je pomembno pri izbiri računovodskega servisa za podjetje:

  • preverite, kakšne storitve računovodski servis nudi;
  • spoznati svojega računovodjo;
  • pozanimate se, na kakšen način boste plačevali stroške vodenja računovodstva (plačilo na uro ali mesečno vodenje);
  • nudenje različnih drugih svetovanj (na primer davčno ali pravno svetovanje);
  • preverite, kako je skrbijo za varnost poslovnih in osebnih podatkov;
  • preverite, če skrbijo za redno varnostno kopiranje dokumentacije;
  • preverite, če računovodski servis izpolnjuje merila, s katerimi zagotavlja svojim zaposlenim redno izobraževanja ter ima zavarovano odgovornost.

Šele takrat, ko vse to preverite, se lahko brezskrbno odločite za računovodski servis.

Želite registrirati s.p.?

Izbiranje računovodskega servisa – cena ne sme biti najpomembnejša!

Izbiranje računovodskega servisa ne sme temeljiti zgolj na nizki oz. ugodni ceni. Bolj pomembno kot ugodna cena mora biti usposobljenost in strokovnost zaposlenih. Kakovostne in celovite storitve vam lahko zagotovi le računovodski servis, ki nenehno skrbi za izobraževanje svojih zaposlenih. Dober računovodja raste z vašim podjetjem in vam nenehno svetuje. Poznati mora tudi zakonska določila, saj lahko le tako upošteva roke za predložitev dokumentov in o tem pravočasno obvešča tudi vas! Pomembno je tudi, da preverite reference računovodij, kako so prilagodljivi in kako komunicirajo z vami. Morajo vam tudi jasno razložiti, kaj je pomembno za vaše poslovanje ter se na vaša vprašanja odzivati hitro in nedvoumno.

Informativni izračun za normirance

Izbiranje računovodskega servisa – Računovodski servis Data je prava izbira!

Vse zgoraj opisano računovodski servis Data ima! Smo podjetje z dolgoletno tradicijo. Nudimo celovito podporo podjetjem, spoštujemo zaupnost podatkov in se prilagajamo potrebam strank. Strokovnost in natančno vodenje računovodstva sta odlična popotnica za uspešno poslovanje podjetja! V kolikor tudi vi iščete ali želite zamenjati računovodski servis, se obrnite na nas. Za ponudbo lahko pokličete na telefonsko 01-600/1530 ali nam pišete na elektronski naslov data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja