Go to Top

Menjava računovodskega servisa – kdaj in kako?

Če z izbiro vašega računovodskega servisa niste zadovoljni, ste gotovo že razmišljali o njegovi zamenjavi. Izbira kakovostnega računovodskega servisa je namreč zelo pomembna, podjetniki pa bi se pri tem morali zavedati, da nizka cena storitev ni edino merilo. Kako torej poteka menjava računovodskega servisa?

>>> Samostojni podjetniki in društva lahko svoje knjigovodstvo vodite tudi sami. Enostavnega knjigovodstva se hitro lahko naučite na naši delavnici.

Ob ustanovitvi podjetja morate znižati stroške poslovanja. Eden izmed načinov je vodenje svojega knjigovodstva.

Dober računovodja je vaš poslovni partner, ki mora skrbeti za nemoteno poslovanje. Če pa se pojavijo dvomi o strokovnosti dela računovodskega servisa, s katerim sodelujete, če računovodja ni natančen, če vam slabo svetuje in se vam ne posveti, potem je menjava računovodskega servisa povsem smiselna.

Menjava računovodskega servisa ni tako zapletena, kot se zdi

menjava računovodskega servisaV primeru, da z obstoječim računovodskim servisom ne najdete skupne rešitve, bo sledila menjava računovodskega servisa. Preden izberete novega ponudnika storitev vam svetujemo, da najprej preverite pogodbo z obstoječim računovodskih servisom in določila v zvezi z odpovedjo pogodbe. Ponavadi odpovedni rok traja tri mesece.

Dobro pa preverite pa tudi ponudbo izvajalcev računovodskih storitev na trgu. Nekateri podjetniki v nepregledni množici nekaj tisoč servisov v državi izberejo zanje najcenejšo možnost. To pa pogosto pomeni tudi precejšnje tveganje za napake.

Menjava računovodskega servisa sicer ni zapletena, v povprečju se lahko opravi v roku enega meseca, seveda pa je to odvisno tudi od odpovednega roka.

>>> Ste ravnokar opravili postopek za ustanovitev podjetja? Obiščite Abecedo poslovanja in spoznajte vse obveznosti podjetnika!

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun?

Ko izberete novega ponudnika, morate poskrbeti za prenos dokumentacije od enega k drugemu računovodji. Dokumenti, ki se nahajajo v servisu, so vaša last oziroma last vašega podjetja, zato morate od starega računovodskega servisa prejeti celotno dokumentacijo. Dogovorite se morate za pripravo dokumentacije in pripravo podatkov iz poslovnih knjig in jasno določiti dan, ko prevzamete dokumente. Pri tem ne smete pozabiti pripraviti in podpisati primopredajnega zapisnika. V katerem je opredeljen terminski načrt prenosa dokumentacije.

Potrebujete računovodsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Svoj računovodski servis lahko zamenjate kadarkoli želite, kljub temu pa je menjava računovodstva najbolj priporočljiva in najlažje izvedljiva ob prehodu na novo poslovno leto. Letna poročila za minulo leto mora v tem primeru pripraviti stari računovodski servis.

Zakaj sploh računovodski servis?

Veliko malih podjetnikov je mnenja, da ne potrebuje pomoči pri vodenju računovodstva. Ne zavedajo se, da je izbira kakovostnega računovodskega servisa izrednega pomena. Lahko namreč poskrbi, da bo njihovo podjetje uspešno izkoristilo ves potencial in iz podjetnikovih ramen dvigne nepotrebno breme.

>>> Račune prepustite nam, vi pa se posvetite opravljanju svoje dejavnosti. Če vas zanimajo naše računovodske storitve, nas pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja