Go to Top

Odpiramo d.o.o. – kako se moramo pripraviti?

Odpiramo d.o.o. – kako se moramo pripraviti? Vprašanje, ki ga naši podjetniški svetovalci pogosto dobijo s strani posameznikov, ki želijo ustanoviti podjetje. V nadaljevanju podajamo ključne informacije. Ste tudi vi pred tem, da registrirate d.o.o. in ne veste, kam na postopek? Pokličite na 01 600 1530 ali nam pišete na data@data.si in si rezervirate termin za registracijo vašega podjetja na DATA točki.

Brezplačno registrirajte podjetje

Odpiramo d.o.o. –  o čem moramo razmisliti pred postopkom registracije?

Eno od prvih vprašanje je, ali bo družbenik en sam ali jih bo več? Na DATA točki lahko registrirate tako enoosebno kot tudi večosebno družbo. Družbenik(i) pred registracijo razmisli(te) o naslednjem:

Pozor: Pogoj za brezplačno registracijo d.o.o. na Data točki je, da namenite osnovni kapital v evrih. V kolikor se odločite za ustanavljanje d.o.o. z osnovnimi opredmetenimi sredstvi, morate postopek registracije d.o.o. opraviti pri notarju in plačati postopek po notarski tarifi.

Izračunajte si plačo

Izračunajte si dohodnino

Uskladiti se morate tudi glede sočasnega prihoda na postopek registracije. Podpisali boste namreč dokumentacijo za vpis družbe v register podjetij. Približno teden dni po oddaji celotne dokumentacije družbe na sodišče prejmete sklep o vpisu v poslovni register. Na banki z njim uredite pretvorbo iz začasnega v poslovni račun in vaša družba že lahko posluje.

Izberite zanesljivega računovodjo

Odpiramo d.o.o. – kaj moramo prinesti na postopek registracije na DATA točki?

Na postopek registracije d.o.o. na DATA točko boste prinesli osebni dokument in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za d.o.o., če bo naslov vašega d.o.o. na lokaciji katere sami niste lastnik ali solastnik. Postopek na DATA točki bo trajal približno 30 minut.

Ko pokličite na DATA točko in poveste »odpiramo d.o.o.«, vam lahko pripravo na registracijo olajšajo tudi svetovalci podjetja DATA. Pišite nam za ponudbo individualnega posveta pred registracijo na data@data.si. Ker boste pri poslovanju potrebovali tudi računovodjo, povprašajte tudi za ponudbo naših računovodskih storitev.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja