Go to Top

Se obeta nov slovenski uspeh na Kickstarterju?

Obeta se nam nov uspeh slovenskega star-up podjetja na Kickstarterju. V preteklem tednu je namreč na Kickstarterju podjetje Instrumentation Technologies predstavilo napravo Red Pitaya in že v treh dnev zbralo želenih 50.000 dolarjev. redpitayaPodjetje je predstavilo prototip naprave s pomočjo katere lahko svoj mobilni telefon, tablico ali računalnik spremenite v merilni instrument. Projekt Red Pitaya lahko postane najbolj uspešno podjetje, ki se je predstavilo na Kickstarterju.
Podjetje Instrumentation Technologies je sicer že leta 2008 prejelo priznanje Zlata gazela.

Slovenskih podjetij, ki so svoje ideje predstavili na platformi Kickstarter, je kar precej. Avgusta lani se je kot prvo slovensko podjetje na Kickstarterju predstavilo podjetje LL-stol, sledila pa so jim še podjetja Boomerang, Ondu, Musguard ter LUMU. Slednji je tudi najuspešnejše podjetje slovensko podjetje, ki je namesto pričakovanih 20.000 dolarjev, zbralo kar 224.000 dolarjev.
Na Kicstarterju je velik uspeh doživel tudi Elvis Halilović s kamero pinhole – preprostim lesenim fotoaparatom brez leč.

Kaj je Kickstarter in kako deluje?

Gre za spletno omrežje, kjer imajo inovatorji in start-up podjetja priložnost predstavljanja novih idej in projektov ter povezovanja z morebitnimi investitorji. Investitor je lahko vsak izmed nas – vsak lahko vloži v projekt, ki se mu zdi zanimiv.

Pripravila Alenka Bizilj, DATA

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja