Go to Top

Najpogosteje registrirane poslovne dejavnosti

Ali razmišljate o registraciji podjetja in se borite z izbiro prave dejavnosti? Predstavljamo vam najpogosteje registrirane poslovne dejavnosti, ki so jih podjetniki v prvem četrtletju leta 2018 registrirali na naši VEM/SPOT točki DATA d. o. o.

>> Registracija s. p. ali ustanovitev d. o. o. se na VEM točki DATA opravi hitro, enostavno in brezplačno. Kako poteka celoten postopek, brezplačno razlagamo na Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Pogosto registrirane poslovne dejavnosti – metodologija:

Analizirali smo najpogosteje registrirane poslovne dejavnosti na naši VEM/SPOT točki DATA d. o. o v obdobju od 1. 1. 2018 do 8. 5. 2018. Med njimi smo analizirali 79 družb z omejeno odgovornostjo, ki so se v prvem četrtletju leta 2018 odločile, da registracijo opravijo pri nas. Razvrstili smo jih po tematskih skupinah aktivnosti, kakor so vpisane v Standardni kvalifikaciji poslovnih aktivnosti 2008 (SKD 2008), ki je tudi klasifikacija, ki se uporablja za vnos dejavnosti v poslovni register.

Pri registraciji družbe z omejeno odgovornostjo moramo obvezno navesti glavne registrirane poslovne dejavnosti. Toda seznam spremljajočih poslovnih dejavnosti je lahko še precej širši. Podjetniki običajno, poleg glavne dejavnosti, v registru navedejo tudi več pomožnih poslovnih dejavnosti. Število registriranih poslovnih dejavnosti v okviru ene družbe ni omejeno.

Družbe lahko pozneje kadarkoli brezplačno dodajo ali odstranijo poslovne dejavnosti na VEM/SPOT točki. To je mogoče, ker je akt o ustanovitvi oblikovan na način, ki omogoča enostavno spreminjanje podatkov in brez dodatnih stroškov.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Pogosto registrirane poslovne dejavnosti za družbe z omejeno odgovornostjo v začetku leta 2018

Pri analizi smo ugotovili, da je bila najpogosteje registrirana dejavnost v prvem četrtletju leta “prevozne storitve”. Sledile so dejavnosti povezane s “poslovnimi storitvami”, ki so ji sledile “gradbene storitve” in “posredništvo pri prodaji”. Na petem mestu se nahajajo storitve povezane “z informacijsko tehnologijo”, sledijo pa “spletna trgovina” in “gostinske storitve”. Na dnu prvih desetih pa najdemo “nepremičninske storitve – prodaja in najem”, “trgovina z odpadki in ravnanje z odpadki”, “trgovina z živili” in “nespecializirana trgovina”.

Novost med registriranimi poslovnimi dejavnostmi letošnjega leta predstavljajo dejavnosti, povezane s kripto-valutami (poslovne dejavnosti trgovanja z kripto-valutami in s t. i. »blokchain« tehnologijo povezane storitve).

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Registracija podjetja na VEM/SPOT točki DATA

Če vam je bil ta članek v pomoč pri določitvi dejavnosti vašega podjetja, se lahko kadarkoli oglasite pri nas na brezplačni registraciji podjetja. Vsem, ki dejavnosti še niste dokončno izbrali, pa bodo pri tem pomagali naši podjetniški svetovalci.

Pri registraciji družbe z omejeno odgovornostjo morajo biti osebno prisotni vsi družbeniki in zastopniki. Vsi družbeniki in zastopniki morajo imeti s seboj osebni dokument in svojo davčno številko.

>> Registracija s. p. ali ustanovitev d. o. o. se na VEM točki DATA opravi hitro, enostavno in brezplačno. Kako poteka celoten postopek, brezplačno razlagamo na Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Podjetje potrebuje tudi poslovni naslov v Sloveniji. V kolikor niste lastnik naslova, kjer bo sedež podjetja, morate s seboj prinesti overjeno izjavo lastnika poslovnega naslova (izjava za gospodarske družbe navaja 4. člen ZGD).

Overitev je možna tudi pri nas, vendar ob prisotnosti lastnika objekta. Overitev na naši VEM/SPOT točki je brezplačna.

Vsem strankam našega računovodstva nudimo tudi storitve virtualne pisarne oz. virtualnega naslova za podjetje, v kolikor nimate naslova, ki bi ga uporabljali kot poslovni sedež vašega podjetja. Poleg tega nudimo tudi davčno in pravno svetovanje.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja