Go to Top

Popravilo kosilnic kot dejavnost podjetja

Popravilo kosilnic kot dejavnost podjetja - Data d.o.o.

 

Popravilo kosilnic kot dejavnost podjetja - Data d.o.o.

 

 

SPOT

 

Lepo vreme poleti pripelje vse na travnike in vrtove in tudi tam je potrebno postoriti vse kar je potrebno da so površine urejene in trava postrižena s primerno kosilnico. Poleg pomoči kakšnega soseda, nemalokrat potrebujete tudi pomoč strokovnjaka, ki se spozna na posodobitve ali popravilo kosilnic.

Povečano povpraševanje po takih strokovnjakih v poletnih mesecih vsekakor poskoči in poslovneži znajo izkoristiti tudi to potrebo. Tako bomo v tem članku prestavili kaj je potrebno za opravljanje dejavnosti ki vključuje popravilo kosilnic.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Popravilo kosilnic - katera je zares prava dejavnost?

Tu se poraja strankam velikokrat vprašanje, odgovor pa ni tako preprost saj je dejavnost, ki zajema popravilo kosilnic, odvisna nekoliko od tega za kakšne kosilnice gre ter kakšna popravila to zajema. Tako v kolikor gre za preproste ročne kose ali bolj enostavne hišne kosilnice, gre tu za »Popravila gospodinjskih in hišnih naprav in opreme« (SKD 95.220). V kolikor pa se ukvarjate s popravilom večjih ali bolj industrijskih kosilnic, s popravilom ali vzdrževanjem motorjev za te kosilnice ali z brušenjem in zamenjavo rezil, pa je to lahko »Popravilo strojev in naprav« (SKD 33.120). Slednja dejavnost zahteva tudi obrtno dovoljenje, ter zahteva vsaj srednjo poklicno izobrazbo ustrezne smeri.

>> Registracija s. p. ali ustanovitev d. o. o. se na VEM točki DATA opravi hitro, enostavno in brezplačno. Kako poteka celoten postopek, brezplačno razlagamo na Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Popravilo kosilnic lahko zahteva vpis v obrtni register

V kolikor se ukvarjate z zgoraj omenjeno dejavnostjo »Popravilo strojev in naprav« (SKD 33.120), se morate vpisati v obrtni register. Ta vpis je mogoče opraviti pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

Popravilo kosilnic in prodaja določenega blaga na drobno

V kolikor podjetnik zaradi zaokrožitve oziroma dopolnitve dejavnosti izvaja tudi prodajo povezanega (določenega) blaga na drobno, lahko to opravlja tudi znotraj te dejavnosti. Sicer lahko proda le blago, ki ga uporablja pri opravljanju storitev in le osebam, katerim je bila storitev opravljena.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Kako se izvede dodajanje dejavnosti?

Registracijo svojega s.p.-ja lahko opravite na katerikoli VEM/SPOT točki. Več o temu si preberite v članku Registracija s.p. ali Pred registracijo Samostojni podjetnik - s.p..

>> Registracija s. p. ali ustanovitev d. o. o. se na VEM točki DATA opravi hitro, enostavno in brezplačno. Kako poteka celoten postopek, brezplačno razlagamo na Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Samostojni podjetnik uživa tudi izredno preprost postopek dodajanja dejavnosti. Storitev je možno opraviti na katerikoli VEM/SPOT točki, med drugimi tudi naši, ali na najbližji izpostavi AJPES-a. Postopek je brezplačen, preprost in razumno hiter. Do-registracijo je možno izvesti tudi preko spletnega portala www.spot.gov.si.

DATA d.o.o

 
 

 

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja