Go to Top

Izračuni dohodnine 2020

Izračuni dohodnine 2020, ki so v prvem svežnju, bodo predvidoma odposlani s strani Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) že konec marca. Torej v predvidenem roku. Drugi rok je predviden za 31.5.2021.

Informativni izračun dohodnine

Prijavite se na brezplačne spletne novičke podjetja DATA d.o.o.!

Naše brezplačne spletne novičke vključujejo novosti in strokovne vsebine, kot so regres, minimalna plača, izplačilo kriznega dodatka in posebnosti vzdrževanih družinskih članov

Prijavite se in ostanite obveščeni!

Podjetje DATA d.o.o. Vam nudi davčno svetovanje in računovodske informacije. Nudi Vam praktično vse podjetniške storitve in svetovanja na enem mestu. Pišite nam na data@data.si za vašo ponudbo za svetovanje!

Informativni izračun plače

Izračuni dohodnine 2020 – kdo v prvem in kdo v drugem svežnju?

Potrebujete davčno svetovanje? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Prvi izračuni dohodnine 2020 bodo zajemali le tiste zavezance, ki bodo prejeli vračilo preplačane dohodnine ali pa nimajo ne plačila ne vračila. Prvi izračuni dohodnine  2020 tudi ne bodo vključeval tistih, ki so uveljavljali vzdrževane družinske člane.

V kolikor bodo  izračuni dohodnine 2020 predvidevali vračilo, ga bodo zavezanci dobili nakazanega na določen transakcijski račun v 60 dneh od datuma poslanega informativnega izračuna dohodnine.

Informativni izračun dnevnice

Ali marčevski izračuni dohodnine 2020 vključujejo tudi Vaš informativni izračun?

Preveritev tega ali bo marčevski sveženj dohodnine vključeval prav Vaš izračun, lahko opravite na spletni strani e-Davkov. V iskalno polje preprosto vnesete svojo davčno številko in razširite postavko »Informativni izračun dohodnine za leto 2020 (klik za podrobnosti)«. V kolikor sveženj vključuje tudi Vaš izračun dohodnine 2020, bo to objavljeno do 31.3.2021.

Informativni – Avtorska in podjemna pogodba

 Izračuni dohodnine 2020 – natančno preverite in primerjajte Vašega!

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Svetovalci podjetja DATA d.o.o. zavezancem svetujemo, naj svoj informativni izračun dohodnine 2020 z naslovom dohodnina 2020,  natančno pregledajo in preverijo, če so vključeni podatki o vseh prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino. Nato naj podatke primerjajo s podatki o dohodkih, ki so jih prejeli od svojega izplačevalca. Preverite še, kateri dohodki so oproščeni plačila dohodnine.

Informativni izračun dohodnine

Izračuni dohodnine 2020 – pravočasno vložite ugovor!

Če podatki v informativnem izračunu niso pravilni ali so pomanjkljivi ali je davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena, morajo pravočasno podati ugovor. Ugovor je potrebno vložiti v 30 dneh od vročitve informativnega izračuna dohodnine. Sicer storijo davčni prekršek, za katerega je zagrožena globa. Na podlagi ugovora bo davčni organ zavezancem izdal dohodninsko odločbo.

Če pa se z informativnimi izračuni dohodnine 2020 zavezanci strinjate, vam ni treba storiti ničesar. Informativni izračuni dohodnine 2020 bodo po poteku roka za ugovor samodejno postali odločba.

Podjetniki, da bi vam pri vsakodnevnih dilemah v trenutni situaciji čim bolj pomagali, Vam nudimo računovodska, davčna in finančna svetovanja na daljavo – preko telefona in ostalih komunikacijskih kanalov. Povpraševanje nam posredujte na data@data.si

Informativni izračun za normirance

Želite še uveljavljati družinske člane in tega niste opravili v predvidenem roku?

Še niste uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane? To lahko storite v ugovoru. Tudi ta ima zakonsko predviden rok – 30 dni od datuma  odpreme informativnega izračuna! Ugovor lahko podate elektronsko prek portala e-Davki, osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

Pravni nasvet

Kdo vse je lahko vzdrževani družinski član?

Za vzdrževanega družinskega člana se štejejo lastni otroci, pastorki oz. otroci zunajzakonskega partnerja, vnuki (če ima zavezane pravico do posebne olajšave za enega od njegovih staršev ali, če vnuk nima staršev ali, če zavezanec skrbi zanj na podlagi sodbe sodišča) ter drugi zavezanci, če zavezanec skrbi zanj na podlagi sodbe sodišča.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja