Go to Top

Izplačilo turističnega bona v denarju? Da, a le v izjemnih primerih!

Izplačilo turističnega bona – ali je mogoče izplačilo turističnega bona v denarju? Ali ste se odločili za preživljanje dopusta oz. prostega časa v nastanitvenih obratih v Republiki Sloveniji in ne veste kdaj lahko začnete s koriščenjem turističnega bona? Kar nekaj je tudi vprašanj ali je morebitno izplačilo turističnega bona v denarju?

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Svetujemo vam, da pri ponudniku nastanitvenega obrata kot so npr. hoteli, kampi,  turistične kmetije in planinske koče že ob rezervaciji preverite ali sprejemajo turistične bone ali ne. Ponudniki nastanitvenih obratov se namreč sami odločajo, ali bodo sprejeli turistične bone ali ne. Prav tako preverite še pred koriščenjem turističnega bona preverite ali je bil ponudnik turistične dejavnosti registriran na dan razglasitve epidemije COVID-19, to je 13.3.2020.

Informativni izračun plače

Kdaj lahko koristite turistični bon?

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Koriščenje turističnega bona je mogoče od tega vikenda. Nočitev s petka, 19.6. 2020, na soboto, 20.6. 2020, je mogoče poravnati s turističnim bonom. Zadnja nočitev, ki jo lahko poravnate s turističnim bomo pa je mogoča s 30. 12. 2020 na 31.12. 2020.

ZNESEK REGRESA 2020

Izplačilo turističnega bona v denarju

Le izjemoma je mogoče tudi izplačilo turističnega bona v denarju. Izplačilo turističnega bona v denarju je mogoče le v primeru, da je ponudniku onemogočen dostopa do eDavkov. Dostop do eDavkov je onemogočen npr. v planinskih kočah. V primeru, da ponudnik nima urejenega dostopa do eDavkov boste morali nastanitev plačati sami, ponudnik pa vam bo izdal potrdilo o unovčitvi bona. V treh dneh mora nato ponudnik Finančni upravi Republike Slovenije poslati zahtevek, da vam izplačajo znesek koriščenega turističnega bona v denarju.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Prenos turističnega bonov

Turistični bon se lahko prenaša le med upravičenčevimi sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena. To pomeni, da lahko turistični bon prenesejo npr. stari starši ali starši na otroke oz. vnuke, zunajzakonski partner na otroke oz. na otroke zunajzakonskega partnerja.Turistični boni pa se ne prenašajo npr. med brati, bratranci, strici, sosedi , prijatelji in znanci.

Svetujemo vam, da še pred odhodom in koriščenjem turističnega bona upravičenec turističnega bona in koristnik turističnega bona izpolniti izjavo o prenosu bona.

BRUTO NETO PLAČA

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja