Go to Top

Hitri testi v podjetjih: povračilo stroška testiranja zaposlenih

Hitri testi v podjetjih: povračilo stroška testiranja zaposlenih - Data d.o.o.

Hitri testi za zaposlene v gospodarskih družbah, pri samostojnih podjetnikih ali zadrugah so kriti po sedmem interventnem zakonu (PKP7) do določenega zneska! Rok za oddajo vloge za sredstva je 29. januar 2021!

Informativni izračun plače

Na spletni strani podjetja DATA d.o.o. lahko najdete številne brezplačne spletne novice, ki so lahko vaš zvesti vodič po uveljavljanju pomoči iz številnih interventnih zakonov. Novice vam namreč med drugim pomagajo tudi ostati obveščene o zakonodajnih novostih povezanih ukrepih za omilitev posledic epidemije. Obsežen snop hitro se spreminjajoče zakonodaje je gotovo ovira na vaši podjetniški poti, prav v takšnih primerih pa je ustrezna obveščenost ne le dobrodošla, ampak zahtevana! Prijavite se na naše brezplačne spletne novice. Za dodatna vprašanja se lahko vedno obrnete tudi na našo pravno službo in se dogovorite za pravno svetovanje. Pišite jim na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Hitri testi in sredstva za delodajalce na podlagi oddaje vloge!

V primeru, da boste poskrbeli, da se tudi v vašem podjetju izvedejo hitri testi, PKP7 (ZIUPOPDVE) delodajalcem omogoča povračilo stroškov. Upravičenci lahko na zaposlenega prejmejo do 40 evrov, upošteva pa se število zaposlenih na dan oddaje vloge na Finančno upravo Republike Slovenije (FURS).

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Hitri testi in sredstva za s.p.-je! Rok za predložitev izjave je 29. januar 2021

Upravičenci, ki bodo poskrbeli, da se v njihovih podjetjih izvedejo hitri testi in bodo uveljavljali povračilo stroškov, so lahko organizirani bodisi kot gospodarska družba (tudi d.o.o.), samostojni podjetnik (s.p.) ali zadruga.

  • Kot zaposleni se štejejo tudi samozaposleni, družbeniki ali delničarji družbe.
  • Hkrati se štejejo tudi zaposleni tudi ustanovitelji zadrug, ki so hkrati poslovodna oseba, in so v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje vključen na podlagi 16. člena ZPIZ-2.

Izplačilo pomoči je izvedeno na podlagi predložitve izjave preko informacijskega sistema FURS. Če ste torej poskrbeli, da se tudi v vašem podjetju izvedejo hitri testi in bi radi uveljavljali povračilo stroškov, izjavo morate oddati najpozneje v 30 dneh od uveljavitve zakona. PKP7 je bil sprejet 29. 12. 2020.

PKP7 je potrjen: kaj prinaša podjetjem?

Hitri testi bodo kriti le za tiste gospodarske subjekte, ki niso davčni dolžniki!

Upravičenec oziroma delodajalec mora izpolnjevati obveznosti dajatev in drugih denarnih nedavčnih obveznosti v skladu z zakonom, ki ureja finančno upravo, ki jih pobira davčni organ.

Upravičenec, ki je torej poskrbel, da se izvedejo hitri testi v njegovem podjetju, za povračilo stroškov mora izpolnjevati pogoje, in sicer:

  • ne sme imeti neporavnanih zapadlih davčnih obveznosti oziroma drugih denarnih davčnih obveznosti v višini večji od 5.000 evrov.

Pravni nasvet

Hitri testi morajo biti izvedeni pod roko izvajalca zdravstvene dejavnosti

Sredstva so lahko namenjena izključno za izvedbo hitrega testiranja zaposlenih. Hitri testi so lahko izvedeni le s strani izvajalca zdravstvene dejavnosti. Odvzem brisa je lahko torej narejen s strani zdravstvenega delavca oziroma druge osebe, ki dela pri tem izvajalcu s pridobljenimi kompetencami.

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja