Go to Top

Ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.)

Ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo je možna v treh korakih! Vse o tem, kaj morate predložiti ob registraciji in ostalih pogojih, ki zadevajo ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo (torej d.o.o.) od obdavčitve dalje, izveste na našem brezplačnem seminarju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Še preden se lotite registracije te oblike kapitalske družbe, preverite svojo idejo na našem brezplačnem seminarju Zasluži denar s hobijem in idejo.

Kakšna je razlika med s.p. in d.o.o.?

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

V kolikor ste se morebiti znašli v dilemi med odprtjem osebne družbe (npr. s.p.) ali kapitalske (denimo d.o.o.) oziroma niste seznanjeni z razliko med s.p. in d.o.o., ima ustanovitev d.o.o prednost, saj družbeniki ne odgovarjajo z osebnim premoženjem.

Družbeniki odgovarjajo le z vloženim kapitalom, ki je potreben za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo In sicer v minimalni višini 7.500 evrov. Za vložitev osnovnih (opredmetenih) sredstev pa je potreben obisk notarja.

Informativni izračun plače

Še vedno niste odločeni, kakšna oblika podjetja je za vas najbolj primerna? Obrnite se na Datine svetovalce in z veseljem vam bodo podali vse potrebne informacije, da boste lahko sprejeli pravo odločitev. Po odločitvi pa lahko hitro, strokovno in brezplačno na VEM točki DATA izvedete ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo. Že v roku enega tedna po ustanovitvi lahko pričnete zakonito opravljati svojo tržno dejavnost.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Kako poteka postotek za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo?

Ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo je na VEM točki DATA enostavna in hitra!

  • Prvi korak je določitev termina. Pišite nam na naslov data@data.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 6001 530. Za rezervacijo termina na VEM točki DATA svetujemo, da nas kontaktirate vsaj nekaj dni pred želenim terminom registracije.
  • Drugi korak je registracija družbe z omejeno odgovornostjo. V postopku lahko sodeluje le eden izmed ustanoviteljev, direktorjev oziroma prokuristov. Ko je potrebna dokumentacija pripravljena, se morajo vse vpletene osebe zglasiti na VEM točki DATA in podpisati predložene listine. Katere dokumente potrebujete za ustanovitev d.o.o., si lahko preberete tukaj.
  • Tretji korak je sklep o registraciji, na katerega boste čakali v povprečju štiri dni po oddaji vloge na sodišče. Istočasno boste prejeli tudi davčno in matično številko novega podjetja.  Z vpisom v Poslovni register Slovenije lahko nato tudi dejansko pričnete izdajati račune.

pravninasvet_pravnosvetovanje

Zatem, ko ste uspeli opraviti ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo, se lahko docela posvetite svojim poslom. Želite poslovati brezskrbno? Zaupajte tudi vaše računovodstvo strokovnjakom podjetja DATA. Naši strokovnjaki že čakajo na vas!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Morda vas zanima tudi:

  1. Klicni center za davke poslovnih subjektov
  2. Kalkulatorji za informativne izračune
  3. Bruto – neto izračun plače
  4. Minimalna plača

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja