Go to Top

Elektronski naslov za vročanje – poznate to novost?

Elektronski naslov za vročanje je po novem (lahko) v Registru stalnega prebivalstva

Elektronski naslov za vročanje je naslov za vročanje dokumentov v elektronski obliki. Januarja letos je začel veljati Zakon o debirokratizaciji, ki je med drugim spremenil in dopolnil tudi Zakon o prijavi prebivališča. Na tej podlagi so v Registru stalnega prebivalstva vzpostavili t.i. elektronski naslov za vročanje.

Odprite s.p. na DATA točki! Pokličite 01/600-1530!

Dostopna je nova vloga

Na portalu eUprava je sedaj dostopna nova vloga, s katero lahko določite, spremenite ali prekinete elektronski naslov za vročanje. Do vloge lahko dostopate na tej povezavi. Vlogo lahko oddate elektronsko, po pošti ali osebno.

Opravite informativni izračun plače!

Kaj sploh je?

Kot že omenjeno, je elektronski naslov za vročanje naslov za vročanje dokumentov v elektronski obliki. Sestavni del elektronskega naslova za vročanje tudi kontaktna številka mobilnega telefona. Na to posameznik prejema in iz katere posameznik pošilja kratka obvestila o vročanju (e-vročilnica). Posameznik ima lahko samo en elektronski naslov za vročanje in kontaktno številko mobilnega telefona. Je pa določitev elektronskega naslova za vročanje prostovoljna in temelji na odločitvi posameznika. To pomeni, da ima posameznik poleg določitve naslova za vročanje (naslov stalnega ali začasnega bivališča), tudi možnost določitve elektronskega naslova za vročanje.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

računovodsko svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kdaj se sporoči elektronski naslov za vročanje?

Poslovno sposoben posameznik lahko pristojnemu organu sporoči svoj elektronski naslov za vročanje ter kontaktno številko mobilnega telefona ob prijavi stalnega ali začasnega prebivališča. Možno pa je tudi, da se ga sporoči kadarkoli – tudi če posameznik ne ureja spremembe prebivališča. V kolikor pa posameznik nima svojega elektronskega naslova ali številke mobilnega telefona, lahko navede elektronski naslov in številko mobilnega telefona osebe, ki jo s tem pooblasti za prejemanje in pošiljanje teh obvestil, ter njeno soglasje. Pristojnemu organu mora posameznik sporočiti vsako spremembo, ki se nanaša na veljavnost elektronskega naslova za vročanje in kontaktne številke mobilnega telefona.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Elektronski naslov za vročanje – kateri podatki so v Registru stalnega prebivalstva?

V Registru stalnega prebivalstva se o elektronskem naslovu za vročanje vodijo naslednji podatki:

  • elektronski naslov,
  • številka mobilnega telefona,
  • o pooblaščencu: osebno ime, EMŠO oz. datum rojstva, če ta ni bila določena in naslov pooblaščenca za e-vročilnico, soglasje pooblaščenca za e-vročilnico,
  • datum vzpostavitve in popravkov teh podatkov.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja