Go to Top

Zakon o debirokratizaciji – v centralnem registru telefonska številka!

Zakon o debirokratizaciji – manj administrativnih bremen

Zakon o debirokratizaciji je bil sprejet s koncem decembra, veljati pa bo začel 22.1.2022 . Z zakonom bi se naj olajšal dostop do javnih storitev ter ukinila nekatera administrativna bremena.

Informativni izračun plače

Zakon o debirokratizaciji – gre za prvi paket sprememb

Iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da gre za prvi paket sprememb za debirokratizacijo. Naslednji predlogi bi naj bili vključeni v nove pakete. Zakon posega v 12 drugih zakonov, poleg tega pa razveljavlja zakone in podzakonske predpise, izdane na njihovi podlagi, ki se ne uporabljajo več. Zakon o debirokratizaciji bo seveda vplival tudi na delo upravnih enot. Te so zadnji teden leta sicer opravljale le nujne naloge. Z njimi pa sodeluje tudi naš podjetniški oddelek za tujce. Ste vedeli, da pri nas nudimo tudi storitve za tujce? Pomagamo jim pri ustanovitvi podjetij ter pri pridobivanju dovoljenj za delo in bivanje. Še bolj podrobno je naše storitve za tujce predstavila naša referentka za tujce Alja Arko. Bi tudi vi potrebovali naše storitve? Za več informacij pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Registrirajte d.o.o. na Dati!

podjetniško svetovanje

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Zakon o debirokratizaciji – v CRP mobilna številka in elektronski naslov

Po zakonu se bodo lahko v centralni register prebivalstva dodali podatki o mobilni številki in elektronskem naslovu. S tem bo omogočen hitrejši in učinkovitejši kontakt uradnih oseb s posamezniki.

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

Zakon o debirokratizaciji – dokumenti na elektronski naslov

Po novem bo možno vročati dokumente na elektronski naslov, ki ga bo posameznik posredoval pristojnemu organu. V praksi bi to na primer pomenilo, da bi vam potrdilo o prijavi začasnega bivališča poslali na e-mail, ki ste ga posredovali upravni enoti. Po zakonu je prav tako predvidena uvedba sklepov javnim uslužbencem na službeno elektronsko pošto.

Postanite stranka našega računovodskega servisa DATA!

Zakon o debirokratizaciji – kaj se še spreminja?

V zakonu o pravdnem postopku bo ukinjeno overjanje natisnjenih izvodov odločb z e-podpisom. V zakonu o ohranjanju narave bo določeno, da naloge upravljanja zavarovanega območja lahko izvaja tudi ustanovitelj sam. V zakonu o športu pa se bo ukinilo dvojno preverjanje izpolnjevanja pogojev polnoletnosti in najmanj srednje poklicne izobrazbe pri vpisu v razvid strokovnih delavcev v športu. V zakonu o pogrebni in pokopališki dejavnosti pa bo določeno, da se v manjših krajih, ki so vezani na mestna pokopališča, dopušča spoštovanje želje žalujočih, da lahko pokojnik do pogreba leži doma.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja