Go to Top

Drugi sveženj dohodnine kmalu na poti – kdaj pride pošiljka?

Drugi sveženj dohodnine bo FURS odpremil 31.5.2023. Tisti, ki jih drugi sveženj dohodnine zajema, lahko pričakujejo, da bodo prejeli izračune dohodnine v začetku junija. Koga pa drugi sveženj dohodnine zajema? Kakšni so roki za ugovore in plačila? Vse to bomo razložili v nadaljevanju članka.

Mimogrede, v kolikor imate tudi vi vprašanja glede dohodnine ali drugih davkov, se lahko obrnete na naše davčne svetovalce! Za termin plačljivega strokovnega svetovanja se lahko naročite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

Dohodnina 2022 za tiste v prvem svežnju

Prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine je FURS odpremil v zadnji dneh marca. V tem svežnju je bilo poslanih bilo 961.322 informativnih izračunov dohodnine za leto 2022. Večina teh lahko pričakuje vračilo dohodnine 2022. Takšnih je 543.039 – to predstavlja 56 odstotkov vseh davčnih zavezancev. Doplačilo dohodnine pa čaka dobrih 66 tisoč zavezancev. Za preostale pa ne bo ne vračila ne doplačila.

Tisti, ki spadajo v prvi sveženj pa bodo dobili nakazila na svoje transakcijske račune do 31. maja. Tisti, ki pa morajo opraviti doplačila, pa morajo to storiti do 2.6. 2023.

Izračunate svojo lansko dohodnino s pomočjo našega kalkulatorja!

davčno svetovanje

Koliko znašajo prispevki za s.p. v 2023?

Drugi sveženj dohodnine bo poslan 31.5.2023!

Furs bo drugi sveženj dohodnine za leto 2022 odpremil 31. maja 2023. V drugi sveženj dohodnine so vključeni vsi tisti, ki so uveljavili olajšavo za vzdrževane družinske člane oz. so sami vzdrževani družinski člani. Med drugim so v drugi sveženj dohodnine vključeni tudi:

  • tisti, ki prejemajo dohodke od opravljanja dejavnosti;
  • tisti, ki prejemajo katastrski dohodek;
  • tisti, ki nimajo urejenega rezidentskega statusa;
  • tisti, ki spadajo v manjše skupine zavezancev, za katere FURS nima celovitih podatkov.

Izračun minimalne plače 2023 – kako poteka?

Dohodnina 2021 in kaj storiti, če ne dobite informativnega izračuna?

Kaj pa naj davčni zavezanci storijo, če ne bodo dobili informativnega izračuna dohodnine niti v drugem svežnju dohodnin? Rok je 15. junij – če zavezanci do takrat ne dobijo informativne izračuna dohodnine bodo morali sami oddati napoved za odmero dohodnine. Za to bodo imeli davčni zavezanci čas do 31.7. 2023.

Želite izvedeti koliko znaša vaša dohodnina pred prihodom pošte? Uporabite naš kalkulator! Če se pa odločate za odprtje podjetja pa pokličite telefonsko številko 01/600-1530, nam pišite na data@data.si ali pa obiščite našo spletno stran in kar direktno rezervirajte termin registracije podjetja!

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja