Go to Top

Draginjski otroški dodatek – izračunajte si vaš prejemek od države!

Draginjski otroški dodatek bodo upravičenci prejeli novembra, decembra in januarja!

Draginjski otroški dodatek bodo poleg otroškega dodatka, za ta in naslednja dva meseca, prejele družine z veljavno odločbo. Znesek za vsakega otroka se giblje tudi do 122,79 evra za otroka! Sama višina prejetega dodatka je seveda odvisna od števila otrok ter povprečnega mesečnega dohodka na osebo. Koliko boste dobili vi, lahko preverite z novim spletnim kalkulatorjem!

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Draginjski otroški dodatek – izplačilo bo avtomatično!

Poleg energetskega dodatka, bodo družine lahko naslednje tri mesece prejemale tudi draginjski otroški dodatek. Ta dodatek je namenjen prejemnikom otroškega dodatka z veljavno odločbo v mesecu oktobru, novembru ali decembru. Izplačilo bo potekalo za prejšnji mesec. Do dodatka bodo upravičene družine za vse tri mesece ali samo za del – odvisno od trenutka nastanka upravičenja do otroškega dodatka. Draginjski otroški dodatek je namenjen tudi rejniškim družinam otrok, starih do 18 let. Vlog za draginjski otroški dodatek ne bo potrebno oddajati, saj bo izplačilo avtomatično!

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

pravno svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplača?

Kolikšen bo vaš draginjski otroški dodatek – država je pripravila spletni kalkulator!

Poleg kalkulatorja za energetski dodatek, ki bo dodeljen upravičencem, ki prejemajo bodisi denarno socialno pomoč  ali varstveni dodatek, je država pripravila še kalkulator za draginjski otroški dodatek. Tega najdete na tej povezavi.

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

Nakazan draginjski otroški dodatek bo odvisen tudi od dohodkovnega razreda

Draginjski otroški dodatek je v svoji višini, poleg od števila otrok, odvisen tudi od dohodkovnega razreda upravičencev. Zato si lahko pomagate s spletnim kalkulatorjem pri izračunu dejanske višine nakazila. Višina nakazila je pri določenih dohodkovnih razredih odvisna tudi od tega, ali je otrok v srednji šoli ali ne, vendar največ do dopolnjenega 18. leta starosti.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja