Go to Top

Dokumenti za registracijo s.p. – le osebni dokument in davčna številka?

Dokumenti za registracijo s.p., ki so potrebni za ustanovitev s.p. na DATA točki – veste, kateri so? Zadostujeta osebni dokument in davčna številka? Pojasnila podamo v nadaljevanju članka.
Če želite tudi vi odpreti s.p. ali d.o.o., pokličite na 01/600-1530 ali pišite na data@data.si ter si rezervirajte termin za registracijo podjetja.

Izračunajte si vašo plačo

Pogosta vprašanja glede dokumentov za registracijo s.p.

Eno prvih vprašanj, ki jih zastavijo bodoči podjetniki, so povezani s tem, katere dokumente morajo prinesti na postopek registracije s.p.. Dokumenti za registracijo s.p. so osebni dokument, davčna številka in po potrebi izjava lastnika objekta. Potem pa so tu še dokumenti, ki nastanejo pri samem postopku registracije podjetja. Pripravite jih skupaj z izkušenim referentom. Poglejmo, kateri so.

Brezplačno registrirajte podjetje

Dokumenti za registracijo s.p. in priprava podatkov za vpis v register podjetij

Prvi dokument, ki se ga pripravi na postopku registracije s.p., je prijava podatkov za vpis samostojnega podjetnika v poslovni register podjetij. Potrebni podatki na tem dokumentu so datum ustanovitve s.p., popolno ime firme in skrajšana firma, poslovni naslov s.p., lahko kontaktni podatki, zastopnik –prokurist s.p. in dejavnosti s.p. In sicer vse tiste dejavnosti, s katerimi bo podjetnik začel poslovati.

Odprite s.p. na DATI

Kdaj odpreti popoldanski s.p.?

Dokumenti za registracijo s.p. in prijava davčnih podatkov

Pri pripravi dokumenta za prijavo davčnih podatkov se mora podjetnik opredeliti, na kakšen način bo ugotavljal davčno osnovo svojega podjetja. Bo to po dejanskih stroških ali po normiranih odhodkih? Kateri način ugotavljanja davčne osnove je najbolj primeren, mu lahko svetuje računovodja ali davčni svetovalec. Napovedati mora predvidene prihodke, ki naj bi jih ustvaril v prvem letu poslovanja, od datuma registracije s.p. do zadnjega decembra istega leta.

Preberite o normirancih!

Dokumenti za registracijo s.p. in prijava podatkov za zavarovanje

Zadnji, tretji dokument pri registraciji s.p. je prijava v zavarovanje za s.p. Podatki, ki jih je potrebno navesti na dokumentu, so EMŠO podjetnika, ime in priimek, datum pričetka zavarovanja, za koliko ur se zavaruje podjetnik in stopnjo njegove zadnje formalno zaključene šolske izobrazbe ter naziv oz. poklic, ki ga bo opravljal kot s.p.

Podjetnikom pri pripravi podatkov za registracijo s.p. na individualnem posvetu pomagamo in svetujemo podjetniški svetovalci DATA. Za ponudbo posveta nam pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01/600-1530!

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja