Go to Top

Dokumenti za popoldanski sp – kaj se potrebuje za odprtje?

Dokumenti za popoldanski sp – kateri so zahtevani ob registraciji popoldanskega sp? Kakšni so pogoji za ustanovitev popoldanskega sp?

Podjetniki! Če ste pred odločitvijo, da registrirate popoldanski sp in se sprašujete, kateri so zahtevani dokumenti za popoldanski sp, kolikšni stroški nastanejo z odprtjem popoldanskega sp, ali popoldanski sp lahko zaposluje delavce, koliko dejavnosti lahko registrirate, je možen prehod na redni sp … Pri vsem tem vam lahko svetujemo podjetniški svetovalci podjetja DATA. Pokličite nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si in pomagali vam bomo.

Ustanovitev podjetja – enostavno!

Kateri dokumenti za popoldanski sp so zahtevani?

Dokumenti za popoldanski sp, ki jih oseba potrebuje na postopku registracije, so davčna številka, osebni dokument in po potrebi overjena izjava lastnika objekta za poslovni naslov. Pogoj, da oseba ustanovi popoldanski sp, pa je zaposlitev za polni delovni čas v podjetju, ki je plačnik socialnega zavarovanja. Oseba ne sme biti davčni dolžnik. Zanjo ne smejo obstajati pogoji iz 10.a člena ZGD-1, ki bi preprečevali imenovanje nosilca dejavnosti v popoldanskem sp.

Izračunajte si plačo z našim kalkulatorjem!

Dokumenti za popoldanski sp – davčna številka

Davčna številka je identifikacijski znak, ki se dodeli davčnemu zavezancu in se uporablja v zvezi z vsemi davki. Uporablja se za enotno opredelitev in povezavo podatkov v davčnih evidencah, ki jih vodi davčni organ. Je osemmestna, naključno izbrana številka, kontrolirana po modulu 11 (prvih sedem mest je naključno izbranih, osma pa je kontrolna številka). Na postopek registracije popoldanskega sp ni potrebno prinesti dokumenta z davčno številko. Dovolj je, da oseba pove referentu svojo davčno številko in postopek registracije se lahko začne. Davčna številka je na portalu Spot povezana z davčno evidenco, zato se pri postopku registracije preverja ali obstajajo omejitve na FURS, ki osebi preprečujejo, da se registrira kot podjetnik.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Osebni dokument

Med zahtevanimi dokumenti za popoldanski sp oz. postopek registracije popoldanskega sp je tudi osebni dokument. To je lahko veljavna osebna izkaznica, veljaven potni list ali veljavno vozniško dovoljenje. Referent pri postopku registracije preveri istovetnost osebe, ki je pristopila k postopku registracije.

Kilometrina 2023

Dokumenti za popoldanski sp – izjava lastnika objekta za sp

Ob registraciji popoldanskega sp mora podjetnik določiti naslov s.p. Naslov podjetja je lahko kjerkoli, tam, kamor bo prihajala pošta za popoldanski sp. Če podjetnik ni lastnik objekta ali stanovanja, kjer bo naslov popoldanskega sp, mora na postopek registracije na DATA točko prinesti še overjeno izjavo lastnika objekta za popoldanski sp. Kako pa je s soglasjem delodajalca?

Če potrebujete več informacij ali pa so se vam porodila nova vprašanja, vas vabimo, da se obrnete na naše podjetniške svetovalce. Pokličite nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter si rezervirajte termin za individualen posvet.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja