Go to Top

Digitalni boni 22 – objavljen je seznam izvajalcev izobraževanj!

Digitalni boni 22

Digitalni boni 22 so, poleg šolarjev, dijakov in študentov, namenjeni tudi za starejše od 55 let. A za njih bodo digitalni boni 22 na voljo le, če se udeležijo subvencioniranega neformalnega izobraževanja za dvig digitalnih kompetenc. Objavljen je bil seznam izvajalcev teh izobraževanj.

Odprtje s.p. na DATA točki lahko opravite hitro in enostavno!

Digitalni boni 22 – upravičenci se bodo prijavili neposredno pri izvajalcu

Upravičenci do izobraževanj se bodo lahko do zapolnitve prostih mest prijavili neposredno pri izbranih izvajalcih izobraževanj po vseh slovenskih statističnih regijah – ne glede na to, kje imajo stalno bivališče. Prebivalci Republike Slovenije, ki so stari 55 let in več, se bodo lahko do 30.11.2022 udeležili izobraževanja. Pogoja za udeležbo sta:

  • Starost 55 let in več
  • Stalno prebivališče v Republiki Sloveniji (na dan 12. marca 2022).

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Digitalni boni 22 – udeležba na izobraževanju pogoj

Udeležba na brezplačnem izobraževanju bo pogoj za vpis v informacijski sistem finančne uprave, ki udeležencem omogoča nakup računalniške opreme. Digitalni boni 22 bodo tako za upravičence na voljo po udeležbi na teh izobraževanjih.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Objavljen seznam za izobraževanja

Objavljen je bil seznam izvajalcev izobraževanj. Do njega lahko dostopate tukaj. Upravičenci se lahko do zapolnitve prostih mest prijavijo neposredno pri izvajalcih izobraževanj. In to po vseh slovenskih statističnih regijah neodvisno od stalnega bivališča. Posameznik pa se lahko prijavi samo na eno prosto mesto (v državi). Izobraževanja bodo trajala 12 ur. Digitalni boni 22 pa bodo za upravičence na voljo, če bodo na izobraževanjih prisotni vsaj devet ur.

Preberite tudi – Odsotnosti z dela, katere so poleg dopusta?

Digitalni boni 22 tudi za šolarje, dijake in študente

Digitalni boni 22 so na voljo tudi za šolarje zadnjih treh razredov osnovne šole, dijake ter študente. Sredi junija so jih prejeli v obliki dobroimetja (v informacijskem sistemu Fursa) v višini 150 evrov. Unovčijo jih lahko do konca novembra 2022. Digitalne bone je do začetka avgusta unovčilo 86.294 posameznikov (oz. 39 % upravičencev). Največ bonov je bilo namenjenih za brezžične slušalke, prenosnike, tablice, tipkovnice, miške in računalniške zaslone. So pa prišla opozorila, da digitalni boni 22 niso namenjeni za (pre)prodajo opreme.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja