Go to Top

Delovna mesta, ki bodo najbolj iskana v 2021

Delovna mesta bodo v letu 2021 še vedno ostala nezapolnjena. Navkljub trenutnim razmeram se za določene poklice predvideva, da delodajalci teh ne bodo zapolnili tudi v letu 2021!

Informativni izračun plače

Podjetje DATA d.o.o. je lahko vaš poslovni partner za urejanje pravnih in računovodskih zahtev za vaše zaposlene! Pri podjetju DATA d.o.o. vam lahko nudimo prilagojeno storitev računovodskih, pravnih in davčnih storitev, s katerimi vam lahko olajšamo delo, ki je zahtevano za vzdrževanje vaših zaposlenih. Za ponudbo nam pišite na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Imamo 177 poklicnih skupin!

Raziskavo je izvedel Zavod za zaposlovanje na vseh 12-ih območnih službah. Raziskava je oblikovana v obliki panelov, sestavljenih iz 6 do 10 strokovnjakov. Letos je pri raziskavi skupaj sodelovalo 86 strokovnjakov. Letos so analizirali 177 poklicnih skupin.

Delovna mesta bodo primanjkljaj občutila zaradi različnih dejavnikov – bodisi zato, ker kandidatov ni dovolj, bodisi zato, ker so kandidati premalo usposobljeni. Do tega lahko pride tudi zaradi delovnih razmer, ki zavračajo kandidate, ali pa na to vplivajo strukturni dejavniki.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Delovna mesta bodo nezasedena pri 94 poklicnih skupinah!

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Zavod za zaposlovanje je v okviru raziskave ugotovil, da bo povpraševanje po določenih poklicih tudi v letu 2021 presegalo povpraševanje. Navkljub bolj ugodni sliki glede na leto 2019 bo v letu 2021 v primanjkljaju 94 ocenjevanih poklicnih skupin. V ravnovesju bo 63 poklicnih skupin, 20 pa jih bo v presežku.

Potrebujete pomoč pri izdelavi poslovnega načrta?

Iskali bodo inženirje, programerje, pa tudi računovodje!

Delodajalci bodo v letu 2021 še vedno s težavo zapolnili delovna mesta, kjer bodo iskali inženirje, upravljalce strojev, kuharje, mehanike, gradbene delavce, razvijalce programske opreme, računovodje, revizorje, zdravstvene delavce in zavarovalne zastopnike oz. posrednike.

Pravni nasvet

Kaj bo s turističnimi in potovalnimi agencijami?

Med delovna mesta, kjer bo ponudba delavcev v presežku, bodo po raziskavi sodili referenti v turističnih in potovalnih agencijah, prevajalci, pravni strokovnjaki, glasbeniki, telefonisti, poslovni sekretarji, tajniki in novinarji.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja