Go to Top

Kako odpreti čistilni servis – kaj pri tem potrebujem?

Kako odpreti čistilni servis? Vprašanje, ki ga naši podjetniški svetovalci na Dati neredko dobijo. Sodoben način življenja mnogim ljudem onemogoča, da bi našli dovolj časa za pospravljanje prostorov svojega stanovanja oziroma hiše. Zato mnogi iščejo pomoč v gospodinjstvu oziroma pri čiščenju. Različne čistilne servise pa najemajo tudi podjetja in javne ustanove. Izkoristite povpraševanje! Čistilni servis lahko registrirate kot fizična oseba in s tem postanete samostojni podjetnik (s.p.), lahko pa se s to dejavnostjo ukvarjate tudi v okviru d.o.o..

Brezplačno registrirajte podjetje

Tudi vi želite odpreti podjetje? Pri nas na Dati ga lahko registrirate brezplačno! Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 01 600 1530 in elektronskem naslovu data@data.si.

Izračunajte si plačo z našim kalkulatorjem

Kako odpreti čistilni servis – je to zapleten postopek?

Ne, ni zapleten! Postopek registracije s.p. in d.o.o. lahko bodoči podjetniki opravijo na DATA točki ob podpori referenta DATA točke.

Na postopku registracije s.p. bodoči podjetnik in referent skupaj pripravita prijavo podatkov za vpis s.p. v register podjetij AJPES, prijavo davčnih podatkov za FURS in prijavo v zavarovanje na ZZZS. Obrazce podjetnik podpiše in od referenta dobi navodila o postopkih, ki jih opravi po prejemu sklepa o vpisu v poslovni register. Le-tega prejme naslednji dan od dneva, ki ga je na registraciji s.p. postavil za datum vpisa v poslovni register. S sklepom nato odpre TRR račun na banki.

Tudi družbenikom, ki ustanavljajo d.o.o. na DATA točki, pomaga pri postopku referent. Skupaj pripravijo vso dokumentacijo in jo podpišejo. Družbeniki se nato odpravijo na banko, kjer odprejo začasni račun, kamor položijo ali nakažejo ustanovitveni kapital. Potrdilo o vplačilu kapitala vrnejo na DATA točko, referent odda vlogo in v tednu dni je podjetje vpisano v register podjetij.

Naj ustanovim s.p. ali d.o.o?

Izberite zanesljiv računovodski servis

Kako odpreti čistilni servis – katero dejavnosti lahko registiram?

Med dejavnost Splošnega čiščenja stavb, ki se v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) umešča pod šifro 81.210, spada:

  • splošno (nespecializirano) čiščenje stavb,
  • čiščenje pisarn in poslovnih prostorov, tovarn, trgovin, uradov, drugih poslovnih in stanovanjskih stavb,
  • čiščenje dela zunanjosti stavb (izložb, pasaž).

Čistilni servis v sklopu omenjene dejavnosti lahko nudi tudi generalno čiščenje stanovanja. To zajema čiščenje keramike, sanitarne opreme, pohištva, bele tehnike, posode, pospravljanja oblačil in drugo.

Čistilni servis kot dodatno storitev strankam lahko tudi prodaja čistila. Za nakup in prodajo čistil boste morali registrirati naslednji dejavnosti: 46.120 Posredništvo pri prodaji goriv, rud, kovin, tehničnih kemikalij in 47.990 Druga trgovina na drobno zunaj prodajaln, stojnic in tržnic.

Kilometrina 2023

Kako odpreti čistilni servis, če že imam redno zaposlitev?

V tem primeru je rešitev popoldanski s.p.. Popoldanski s.p. lahko odpre oseba, ki je redno zaposlena za polni delovni čas (40 ur/teden) in se želi registrirati zato, da legalno izstavlja račune za dejavnosti, ki jih namerava opravljati v okviru popoldanskega s.p.. Če pa boste dejavnost uspešno razvili, lahko svoj popoldanski s.p. enostavno naknadno spremenite v redni s.p. Podobno preoblikovanje je mogoče narediti tudi, če hoče posameznik redni s.p. spremeniti v d.o.o..

Popoldanski s.p. prispevki – koliko znašajo?

Podjetniki, če potrebujete dodatne informacije v zvezi s tem, kako odpreti čistilni servis, vam pri vprašanjih lahko pomagajo naši podjetniški svetovalci. Za ponudbo svetovanja nas pokličite na telefonsko številko 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja