Go to Top

Cene kurilnega olja bodo regulirane še mesec dni!

Cene kurilnega olja regulirane z uredbo

Cene kurilnega olja bodo regulirane še mesec dni. Tako je odločila vlada na včerajšnji dopisni seji. Mimogrede, razmišljate, da bi odprli s.p. ali ustanovili d.o.o.? To lahko storite pri nas! Na naši Data točki je postopek registracije podjetja brezplačen, hiter in enostaven! Za dodatna vprašanja glede ustanovitve podjetja smo vam na voljo na 01/600-1530 ali na data@data.si.

Informativno si izračunajte plačo!

Cene kurilnega olja ureja nova uredba

Z včerajšnjo objavo v Uradnem listu je z današnjim dnem začela veljati uredba o določitvi cen določenih naftnih derivatov. Z njo ostaja marža distributerjev omejena na največ šest centov na liter. Tako je od lanskega novembra, ko se je vlada prvič po letu 2016 odločila za omejitev in tako vplivala na cene kurilnega olja.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi o regresu 2022 – koliko in do kdaj?!

Cene kurilnega olja se oblikujejo enako kot pred aprilom 2016

Cene kurilnega olja oz. oblikovanje cen z uredbo, ki velja od danes, ostaja enako, kot je bilo v obdobju pred liberalizacijo cen kurilnega olja aprila leta 2016. Cene kurilnega olja se oblikujejo na podlagi predpisane metodologije, in sicer kot povprečna 14-dnevna cena tekočega obdobja. Marža trgovcev je z uredbo omejena na največ 6 centov na liter. Toliko je znašala tudi marža aprila 2016, preden je država sprostila nadzor cene kurilnega olja.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Regulacija za cene kurilnega olja od lani jeseni

Lansko jesen je vlada začasno regulirala cene kurilnega olja zaradi naraščajočih cen energentov in kurilne sezone. Cene energije, nafte in plina pa so še zvišale po napadu Rusije na Ukrajino.

Računovodski servis Data ima več kot 30 let izkušenj!

Ne le regulacije za cene kurilnega olja, tudi določene cene pogonskih goriv

Sredi marca pa je vlada določila najvišje maloprodajne cene pogonskih goriv (razen 100-oktanskega bencina). Cena za liter bencina je omejena na 1,541 evra, cena za liter dizla pa na 1,503 evra. Te cene bencina in dizla bodo veljale do konca aprila.

Sledite podjetju Data tudi na socialnih omrežjih – aktivni smo na Facebooku, Linkedinu, Twitterju in Instagramu.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja