Go to Top

Regulacija cen pogonskih goriv – takšne so cene!

Regulacija cen pogonskih goriv določena v uredbi

Regulacija cen pogonskih goriv – včeraj je vlada sprejela uredbo, s katero je določena regulacija cen pogonskih goriv! Koliko od danes znaša najvišja cena 95-oktanskega bencina in koliko cena dizla? In kako dolgo bo regulacija cen pogonskih goriv veljala? Mimogrede, to, da lahko pri nas na Dati registrirate podjetje že veste, kajne? Še ne! No, zdaj vam je jasno! Pri nas lahko ustanovite d.o.o. ali pa odprete s.p.! Če tudi vi želite stopiti na pot podjetništva nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si ter dobili boste dodatne informacije!

Informativni izračun plače

Regulacija cen pogonskih goriv – koliko so pogonska goriva stala včeraj?

Vlada se je odločila, da je regulacija cen pogonskih goriv nujna. Cene pogonskih goriv so se že prejšnji teden precej zvišale. Na Petrolovih bencinskih servisih (zunaj avtocest) je bilo včeraj treba za liter bencina odšteti 1,56 evra, za liter dizla pa 1,67 evra. Na bencinskih servisih OMV in MOL pa je bilo treba za liter bencina plačati 1,60 evra. Liter dizla pa je na omenjenih bencinskih servisih stal 1,735 evra. A regulacija cen pogonskih goriv pomeni, da so bencinski servisi primorani znižati cene pogonskih goriv!

Ob redni zaposlitvi lahko dodatno zaslužite s popoldanskim s.p.!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Na kaj vpliva višina bruto plače?

Regulacija cen pogonskih goriv – kaj določa uredba?

Regulacija cen pogonskih goriv je bila določena v uredbi, ki ji bila sprejeta včeraj. Ukrep velja od danes naprej (dan po objavi v Uradnem listu). Za obdobje 30 dni se cena 95-oktanskega bencina omejuje na 1,503 evra za liter. Na drugi strani bo lahko liter dizla stal največ 1,541 evra! Cena je bila izračunana na podlagi sedemdnevnega reprezentativnega povprečja cen, ki ga ministrstvo za infrastrukturo pošilja Evropski komisiji.

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Zalog naj bi bilo dovolj

Po zagotovilih predstavnikov vlade je pogonskih goriv dovolj in tako ni strahu, da bi prišlo do pomanjkanja. Spomnimo se, da je prejšnji teden, ko so bile napovedane višje cene pogonskih goriv prišlo do manjšega kaosa na bencinskih servisih. Ponekod je celo začasno zmanjkalo dizelskega goriva. Vlada sicer zaenkrat ne bo sprejela nobenega ukrepa glede omejitve količin goriva, ki bi ga lahko na bencinskih servisih v Sloveniji natočili tujci.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja