Go to Top

Božični sejem je priložnost za prodajo izdelkov in promocijo podjetja!

Božični sejem je pred vrati. Če ste podjetnik, ki je med svoje dejavnosti podjetja vključil dejavnost prodaje na stojnicah, imate v tem času leta veliko dela. Pa ste razmislili o vseh vidikih prodaje na stojnici? Imate pripravljeno davčno blagajno ali vezano knjigo računov? Ste natisnili dovolj vizitk in promocijskega materiala, da bo prodaja vaših izdelkov tekla tudi čez leto? Morda pa šele razmišljate, da bi se udeležili kakšnega božičnega sejma? Je še čas za prijavo? Je še čas za registracijo podjetja?
Je. S.p. je registriran v 3 dneh in v kolikor razmišljate o ustanovitvi podjetja še letos, nas čim prej pokličite na 600 1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje na Dati

Božični sejem je marketinški dogodek leta za marsikatero podjetje

Podjetniki, ki jim božični sejem predstavlja vrhunec podjetniške aktivnosti v letu, zaključujejo zadnje priprave na to sejemsko predstavitev svoje dejavnosti. Prijava na božični sejem je uspela. Plačilo za stojnico poravnano, pripravljeni so izdelki in organizacijske podrobnosti so urejene. Običajno se za prodajo na sejmu organizira cela družina, ki priskoči na pomoč podjetniku.

Izračunajte si plačo z Data kalkulatorjem

“Popoldanca” lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Božični sejem in kaj je potrebno preveriti pred dogodkom

Podjetnik mora preveriti ali ima registrirane dejavnosti za sejemsko prodajo (47.890 – Trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah z drugim blagom). Urediti mora davčno blagajno ali vezano knjigo računov. Preveriti mora tudi, ali ima dovolj promocijskega materiala, ki ga bo delil obiskovalcem in tako poskrbel za prodajo izdelkov tudi čez leto. Razmisliti je treba, kdo mu lahko pomaga pri delu na stojnici in kako še pred začetkom aktivnosti urediti status te osebe.

Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Kdo lahko pomaga podjetniku, ko se začne božični sejem?

Podjetniku na sejmu lahko pomaga zaposleni v podjetju. Lahko angažira študenta za prodajo. Lahko pa podjetniku pomaga ožji družinski član. V tem zadnjem primeru gre za kratkotrajno delo in pred začetkom dela družinskega člana, ga mora podjetnik prijaviti v zavarovanje za primer bolezni in poškodbe pri delu z M12 obrazcem. Podjetnik prijavo lahko uredi sam prek spot portala, lahko zanj prijavo uredi pooblaščena oseba. Lahko pa pride podjetnik osebno na DATA točko in referent točke uredi prijavo ožjega družinskega člana v zavarovanje. Ko podjetnik prejme potrdilo o prijavi družinskega člana v zavarovanje, mora potrdilo oz. obrazec dostaviti svojemu računovodji. Ta bo v januarju (za zavarovanje v decembru) pripravil obrazec za plačilo prispevka za zavarovanje, ki trenutno znaša 6,07 evra.

Božičnica 2023

Še je čas za dodajo prave dejavnosti za prodajo izdelkov, če greste na božični sejem

Če podjetnik v zadnjem hipu ugotovi, da mu manjka ustrezna dejavnost za prodajo na božičnem sejmu, lahko hitro in enostavno doda dejavnost med svoje obstoječe dejavnosti. Postopek spremembe podatkov podjetja lahko uredi od doma sam prek spot portala, če ima digitalno potrdilo. Lahko pa stopi do DATA točke, kjer mu referent pripravi dokument, ki ga podjetnik podpiše, referent pa elektronsko odda na AJPES. Naslednji dan je nova dejavnost že vpisana med podatki podjetja v registru podjetij in podjetnik za opravljanje te dejavnosti lahko izstavi račun. Božični sejem in priprava naj sta zaključena. Pa srečno!

Na Dati lahko odprete tudi redni s.p.

Potrebujete več informacij? Podjetniški svetovalci Date podjetnikom, ki se udeležijo individualnega podjetniškega svetovanja, razložimo vse podrobnosti v zvezi s prodajo na stojnici kot pripravo na božični sejem. Lahko nas pokličete na 01 600 1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja