Go to Top

FURS s popravki poslanih napačnih izračunov dohodnine za leto 2018 – do 15. junija

Napačni izračuni dohodnine bodo do 15. junija dobili tisti, ki so bili del leta 2018 tudi vzdrževani člani. Napaka naj bi obsegala 7.639 izračunov (0,49 % od vseh) in za te se bo že poslan, prvi izračun dohodnine, štel za brezpredmetnega.

Informativni izračun dohodnine

Vračilo dohodnine tudi tistim z napačnim izračunom dohodnine v enakem predvidenem roku

Predvideno vračilo preplačane dohodnine navkljub napaki ostaja nespremenjeno. Tako ga lahko ti zavezanci pričakujejo najkasneje do 31.7.2019.

Napačen izračun dohodnine nosi nov rok za ugovor – 1.7.2019

Rok za ugovore zoper novo poslane izračune je 1.7.2019. Za prvega in napačnega zavezancem ni potrebno izdati ugovora.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Ostali pomembni datumi povezani z dohodnino

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

15.6.2019 – za tiste, ki ne prejmete informativnega izračuna do tega datuma, morate dohodninsko napoved vložiti sami do 31.7.2019. Preverite lahko odpremo informativnega izračuna dohodnine na portalu eDavki, tako da v iskalno polje vpišete svojo davčno številko in razširite vrstico »Informativni izračun dohodnine za leto 2018 (klik za podrobnosti)«.

Do 1.7.2019 – tisti zavezanci, ki želijo oddati ugovor za nepravilne ali pomanjkljive podatke, morajo do tega roka podati ugovor zoper izračun. Možna je tudi elektronska oddaja. V primeru neujemanja informativnega izračuna dohodnine in zneski dohodkov iz obvestil do 1 EUR, Vam ugovora ni potrebno oddati.

Pravni nasvet

Naknadno uveljavljanje družinskih članov možno z ugovorom

Zavezanci lahko naknadno uveljavljajo vzdrževane družinske člane tudi po prejemu informativnega izračuna dohodnine z oddajo ugovora za izračun v predpisanem roku. Več si preberite v prispevku Dohodnina – uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane.

Izračun dohodnine – olajšava za otroke

Z ugovorom na informativne izračune dohodnine mora davčni zavezanec, ki prejetih dohodkov iz tujine ne napove že med letom, te dohodke priglasiti z ugovorom. Dohodki iz tujine, ki ste jih prejeli, navedete v rubriki 1100 – Dohodek iz delovnega razmerja, kot tudi pod rubriko Dodatni podatki o dohodkih, prejetih iz tujine.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja