Go to Top

Veseli december se bo v Ljubljani začel 30. novembra

Veseli december se bo, vsaj v Ljubljani, letos začel že en dan prej, in sicer 30. novembra 2018. Prižiganje prazničnih luči v Ljubljani je že tradicionalni dogodek, ki simbolično pomeni začetek veselega decembra v Ljubljani. Gre za dogodek, ki se ga vsako leto udeleži večje število ljudi, ki v Ljubljano pripotujejo tudi iz drugih krajev Slovenije.

Veseli decemberPraznične lučke v Ljubljani 2018 se bodo tako prižgale 30. novembra, in sicer ob 17:15 uri. Kot vsako leto jih bo tudi letos pospremil kulturni program in nagovor župana.

Za veseli december pa niso značilne samo praznične luči, ampak tudi sejem s številnimi stojnicami po vsem ožjem mestnem jedru. Istočasno s prižigom lučk, se bo tako tudi letos odprl tudi praznični sejem v starem mestnem jedru, in sicer na Bregu, Prešernovem, Pogačarjevem in Kongresnem trgu ter Cankarjevem, Gallusovem in Petkovškovem nabrežju, v bližini katerega se bodo skoraj vsak dan vrstile praznične prireditve na prostem. V praznično okrašenih, posebej za ta sejem oblikovanih zelenih hišicah, bodo na prodaj številni izdelki ter tudi gostinska ponudba. Sejemske hišice na Bregu in na Pogačarjevem trgu bodo odprte od 30. 11. 2018 do 2. 1. 2019, vsak dan med 10.00 in 22.00, ob petkih in sobotah do 23.00 ure.

Informativni izračun plače

Prav na tem prazničnem sejmu lahko veseli december izkoristijo tudi številni podjetniki, ki vse leto za ta namen izdelujejo raznorazne izdelke, ki so primerni za božična in novoletna darila. Ker so prav na božično novoletnih stojnicah pogosti tudi obiski inšpektorjev, mora podjetniki paziti, da svojo dejavnost opravljajo strogo v skladu z zakonodajo. Veseli december namreč nikakor ne pomeni, da bodo inšpektorji podjetniku pogledali čez prste.

Ustanovitev podjetja

Izkoristite veseli december in ustanovite podjetje na točki SPOT registracije (VEM točka)

Če razmišljate, da bi izdelovali in prodajali svoje izdelke in tudi vi izkoristili veseli december, potem boste morali najprej poskrbeti, da bo vaša dejavnost ustrezno registrirana. Ena od možnosti je ustanovitev podjetja (najpogosteje družbe z omejeno odgovornostjo) ali pa se v poslovni register vpišete kot samostojni podjetnik. Postopka obeh registracij lahko povsem brezplačno opravite točki SPOT registracije (bolj znane kot VEM točke).  Ob registraciji izberete ustrezne dejavnosti, ki smiselno zaokrožajo aktivnosti, ki jih boste izvajali kot vašo poslovno priložnost. Podjetniški svetovalci vam seveda ob tem pomagajo in svetujejo, katere dejavnosti morate registrirati.

Bi želeli več informacij o podjetništvu in o postopkih, ki jih lahko urejate na SPOT registraciji DATA? Potem vas vabimo k našim podjetniškim svetovalcem na SPOT registracijo. Pomagali vam bodo zbrati pogum, informacije in znanje, ki ga boste potrebovali na vaši podjetniški poti.

Kontaktirate nas lahko na telefonsko številko 01 6001 530 ali nam pišete na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja