Go to Top

Zima naj bi bila huda – pravočasno poskrbite za menjavo pnevmatik!

Zima naj bi letos pokazala zobe. Tako vsaj napoveduje ameriško podjetje Weather Trends International, ki se ukvarja z izdelavo vremenskih slik. Zimske pnevmatike so skladno z Zakonom o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) obvezne za motorna in priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem. Kot smo že pisali, lahko kljub začasni omejitvi gibanja menjavo pnevmatik opravite v drugi občini.

Informativni izračun plače

Če ste morda razmišljali o tem, da bi se ukvarjali z vulkanizerstvom, to lahko storite tako, da registrirate svoje podjetje. V podjetju DATA d.o.o ga je postopek registracije brezplačen. Na podjetniški poti pa vam bodo stali ob strani naši strokovnjaki, ki jim lahko pišete na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Zima 2020 bo hladnejša!

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Četrtega protikoronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Letos naj bi nas zajela najhladnejša zima v zadnjih štirih letih. Zima naj bi bila za 2,5 stopinje Celzija hladnejša od lanske. Po statistikah naj bi bila tudi najbolj “mokra” v zadnjih treh letih. Za piko na i naj bi bila predbožični večer in božič veliko hladnejša kot v preteklih letih.

BRUTO NETO PLAČA

Menjava pnevmatik je obvezna!

Med 15. novembrom in 15. marcem ter v zimskih razmerah morajo v Sloveniji motorna in priklopna vozila v skladu z Zakonom o pravilih cestnega prometa imeti zimsko opremo. Zimske gume morajo imeti najmanj 3mm profila, letne pnevmatike pa 3mm skupaj z verigami. Vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 t morajo imeti zimske gume vsaj na pogonskih kolesih. Možna je tudi kombinacija letnih pnevmatik in ustreznih snežnih verig ter lopate v priboru.

Če ustrezne opreme nimate, vas lahko doleti kazen v višini 40 evrov. Če hkrati onemogočate promet se kazen poveča na 500 evrov, dobili pa boste tudi pet kazenskih točk.

Dvojno obdavčenje fizičnih oseb

Menjavo naj opravi vulkanizer

Ker bo letošnja zima po vsej verjetnosti huda, obvezno poskrbite za nakup kakovostnih gum. Menjavo Vam bo opravil vulkanizer, ki je za to specializiran.

Pravni nasvet

Dejavnost lahko opravljajo tudi avtomehaniki. Potrebna je registracija dejavnosti pod šifro 45.200. Pridobiti pa morajo tudi obrtno dovoljenje.  Pogoj za pridobitev obrtnega dovoljenja je nacionalna poklicna kvalifikacija.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja