Go to Top

Zdravstvena kartica za pot v tujino – evropska kartica!

Zdravstvena kartica za pot v tujino oz. »evropska kartica« je dodatna kartica zdravstvenega zavarovanja, ki jo je potrebno naročiti še  preden se boste letos odpravili na dopust, potovanje, začasno bivanje v tujini ali boste napoteni na delo v tujino. Zdravstveno kartico za pot v tujino pridobite brezplačno in z njo uveljavljate svoje pravice zdravstvenega zavarovanja, ko potujete. V katerih državah je veljavna zdravstvena kartica za pot v tujino in koliko časa je potrebno, da jo dobite?

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI NA DATI

Se sprašujete ali vam tudi v času koronavirusa pripada pravica do koriščenja letnega dopusta? Lahko zahtevate za neizplačan dopust izplačilo nadomestila?  Kako je s pravico do regresa? Vabimo vas, da se prijavite na naš brezplačni webinar, kjer vam bomo predstavili pravice, možnosti in obveznosti delodajalcev pri urejanju delavnopravnih razmerij z zaposlenimi.

Informativni izračun plače

Zdravstvena kartica, ki velja v tujini!

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja se uporablja v državah članicah EU in EGP ter Švici, v Avstraliji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Makedoniji in Srbiji.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Evropska zdravstvena kartica – Vaša že v štirih delovnih dneh, a ne v času letnih dopustov!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Rok Gros, DataRok Gros, Data

Ob pravočasnem in pravilno izpeljanem postopku naročila  kartico praviloma pridobite v štirih delovnih dneh. V času letnih dopustov pa lahko povečano število naročil ta rok podaljša.

V kolikor Vaša “Evropska zdravstvena kartica” ne bo prišla pravočasno, se lahko zglasite na pristojni območni enoti ali izpostavi Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Tam Vam bodo izdali certifikat, ki začasno nadomešča evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Evropska zdravstvena kartico prične veljati z dnem po datumu naročila.

ZNESEK REGRESA 2020

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja in njena veljavnost

Evropska zdravstvena kartica je izdana za najmanj 30 dni in največ 1 leto. To zavisi od veljavnosti obveznega zdravstvenega zavarovanja zavarovane osebe. Za upokojence in po njih zavarovanim družinskim članom ter otrokom do dopolnjenega 18. leta (dokler niso sami zavarovanci), se evropska kartica izda za 5 let, oziroma do dopolnjenega 18. leta starosti.

Po preteku veljavnosti je potrebno naročiti novo evropsko kartico. To lahko naročite največ 30 dni pred iztekom še veljavne kartice.

Evropska zdravstvena kartica je Vaša, ko jo naročite preko spletne strani ZZZS, preko mobilnega telefona s SMS sporočilom ali pri referentu na območnih enotah oziroma izpostavah ZZZS z veljavno slovensko kartico zdravstvenega zavarovanja.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Zdravstvena kartica

Za Slovenske upokojence, njihove družinske člane in družinske člane slovenskih aktivnih zavarovancev, ki stalno prebivajo v državi članici EU, EGP in Švici, se lahko evropska zdravstvena kartica naroči na naslov stalnega prebivališča v državi članici EU. Za ta postopek je potrebno predvideti daljši čas dobave.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja