Go to Top

Zaposlitev delavca v popoldanskem s.p.

Zaposlitev delavca v popoldanskem s.p.

kljub temu, da na našem podjetniškem portalu večkrat pišemo o razlikah med rednim in popoldanskim s. p., se na nas še vedno obrača veliko strank, ki jih zanima zaposlitev delavca v popoldanskem s.p.

Koliko bo znašala plača zaposlenega v popoldanskem s.p.?  Preverite z našim kalkulatorjem!

Popoldanski s. p. ne pomeni nujno, da ima podjetnik to dejavnost le “malo za zraven” in da jo lahko opravlja le on sam. Popoldanski s. p. pomeni, da je oseba, ki ima s. p., že zaposlena za polni delovni čas pri drugem delodajalcu in se ta popoldanski s. p. smatra kot “dopolnilna dejavnost“, saj 8 ur dnevno (oziroma kako drugače, a 40 ur na teden) preživi na drugem delovnem mestu. Medtem lahko za njegov popoldanski s. p. “skrbi” lahko skrbi nekdo drug – zaposleni. Če imate popoldanski s. p., pa vam pri delu lahko pomagajo tudi družinski člani.

Vse o ustanovitvi s.p.

Spomnimo, redni in popoldanski s. p. se pravnoformalno v ničemer ne razlikujeta. Pri obeh gre za fizično osebo z dejavnostjo, ki mora svoje podjetje odpreti na kateri izmed VEM točk, vključno z VEM točko DATA. Če gre za vaš prvi vpis v Poslovni register Slovenije kot s. p. pa imate tudi ugodnost glede plačevanja socialnih prispevkov.

popoldanski s. p.Razlika: popoldanski in redni espe

Razlika med popoldanskim s. p. in rednim s. p. je LE višina plačevanja prispevkov. Redni s. p. bo sam plačeval prispevke za socialno varnost, ki znašajo 463,87€ mesečno, popoldanskemu s. p. pa bo prispevke plačeval delodajalec, pri katerem je ta zaposlen za polni delovni čas. Za popoldanski s. p. se plačuje pavšalni prispevek, ki znaša 85,10€  mesečno.

Registracija s. p. je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Prijava na brezplačno izobraževanje

Kako prijavite zaposlitev delavca v popoldanskem s.p.?

Podjetnik na VEM točko DATA prinese podpisano pogodbo o zaposlitvi in podatek, kaj je po izobrazbi njegov bodoči zaposleni. Na DATI nato izpolnimo prijavo v zavarovanje (M1 obrazec), podjetnik podpiše vlogo in v nekaj dneh s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) po pošti na naslov podjetja dobi Potrdilo o prijavi v zavarovanje delavca. Kopijo potrdila izroči delavcu, en izvod računovodji, original pa hrani v kadrovski mapi delavca. Pred nastopom dela pa delavca pošlje še na usposabljanje iz varstva pri delu in na zdravniški pregled. Več si lahko preberete tudi v prispevku Zaposlitev novega delavca: za kaj vse mora ob tem poskrbeti delodajalec?

Kilometrina 2023

Ustanovitev s.p. kot tudi zaposlitev delavca v popoldanskem s.p. je hiter, enostaven in brezplačen postopek, ki ga lahko opravite na VEM točki DATA!

 

Smo v vas prebudili željo po podjetništvu? Registracija želene oblike podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki DATA brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01/600-1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja