Go to Top

Varne turistične destinacije

Katere destinacije veljajo za varne?

Varne turistične destinacije v letu 2020, so turistični portali objavljali že konec preteklega leta. Na tem zemljevidu so se znašle države Danska, Finska, Grenlandija, Islandija, Norveška, Slovenija, Luksemburg in Švica. Te države so v času nastajanja zemljevida, veljale za najbolj turistično varne države.

PODJETNIŠKI SEMINARJI IN WEBINARJI

Imate lep prostor v naravi? Vas zanima, kaj potrebujete za registracijo podjetja, da boste lahko izvajali dejavnost kampov? Vabljeni na naša podjetniška izobraževanja!

Informativni izračun plače

Kriteriji za določitev varne turistične destinacije

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Kriteriji, ki so jih turistični portali upoštevali pri določanju varne turistične destinacije so bili zdravstvena situacija v posamezni državi in morebitna tveganja, ki bi predstavljala nevarnost za turiste. Med temi tveganji so upoštevali možnost infekcijskih bolezni in pa morebitno politično nasilje v državi. Države so razvrstili na lestvici od nepomembnih  do extremnih tveganj. Nekaterim državam sveta so določili mešane stopnje tveganja, kar je pomenilo, da so deli države varni za obiskovalce, drugi pa ne.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Z izbruhom covida-19 so se kriteriji varne turistične destinacije spremenili

Če so si navdušeni popotniki še januarja letos izbrili destinacije, ki jih bodo obiskali v času svojega dopusta, pa je virus, ki je v Evropi izbruhnil v spomladanskih mesecih, postavil na glavo kompletne načrte za počitnice vseh nas. Kar na lepem je vsakodnevna realnost postala spremljanje števila okuženih z virusom, predvsem pa tudi informacije, v katero državo je varno potovati glede na epidemološko stanje te države. Pojavili so se seznami, ki glede na širjenje virusa države uvrščajo na zeleni, rumeni ali rdeči seznam epidemiološko varnih držav.

Čakanje na delo – 3 korona paket

Kakšno statistiko glede varne turistične destinacije vodi Slovenija

Če se vrnemo na začetek tega našega zapisa in pogledamo, katere od naštetih varnih turističnih destinacij za leto 2020,  so se uvrstile na katero barvno lestvico, glede na epidemiološko stanje, potem je po zadnjih podatkih NIJZ stanje sledeče:

  • Zeleni seznam : Finska, Danska, Norveška, Islandija in Švica;
  • Rumeni seznam: Slovenija
  • Rdeči seznam: na njem ni držav, ki so bile v letu 2020 na seznamu držav za katere je veljalo, da so varne turistične destinacije.

Epidemološko stanje v vseh državah se spreminja iz dneva v dan. Bistveno za vse popotnike, ki se odpravljajo na zaslužene počitnice je, da se pred odhodom dobro informirajo o situaciji v državi, kamor odhajajo. Kot pri vsaki stvari, je tudi v primeru načrtovanja dopusta,  dobrodošla zdrava mera previdnosti in  zdrave pamet. Pa lep dopust!

Bruto neto plača

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja