Go to Top

Boni za turizem – koristni nasveti

Boni za turizem kljub obširnemu obveščanju javnosti, še vedno odpirajo določena vprašanja. So vam bili boni za turizem podarjeni? Ste v dilemi ali je pravilno, da najprej izkoristite svoj bon in šele nato podarjenega?

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Delujete v sektorju turizma? Bi želeli, da se boni za turizem koristijo tudi pri vas? Na DATA točki SPOT Registracija lahko brezplačno doregistrirate dejavnost. Naši podjetniški svetovalci pa vam bodo z veseljem odgovorili tudi na druga vprašanja. Za rezervacijo termina nam pišite na [email protected]!

Informativni izračun plače

Boni za turizem so prenosljivi!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Boni za turizem so prenosljivi. Tako so pogosti primeri, ko babica podari svoj turistični bon vnuku, starši otrokom. Upravičenci, ki so jim boni za turizem podarjeni pa se sprašujejo ali naj najprej izkoristijo lastne ali podarjene bone.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Najprej izkoristite podarjene bone!

FURS v enem izmed svojih sporočil upravičencem svetuje naj najprej izkoristijo bone, ki so jim bili podarjeni. Razlog za to je dejstvo, da prenesen bon lahko unovčite le v celoti pri enem ponudniku, svojega pa lahko tudi po delih.

BRUTO NETO PLAČA

Kako lahko prenesete turistični bon?

Kot smo že pisali, je dovoljen prenos turističnega bona med:

  1. sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki),
  2. zakonci, zunajzakonskimi partnerji,
  3. partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi (zveza dveh istospolnih partnerjev),
  4. otroci in njihovimi zakonitimi zastopniki, če to niso njihovi starši.

Oseba, ki bo pridobitelj prenesenega bona, mora izpolnjevati pogoj stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji na dan 13. 3. 2020.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Bi želeli turistični bon prenesti? To lahko storite tako, da podpišete obrazec Izjava upravičenca o prenosu bona. Pridobitelj pa jo mora ob koriščenju bona predložiti ponudniku storitve. Če svoj bon prenaša mladoletna oseba ali polnoletna oseba pod skrbništvom, mora izjavo podpisati njegov zakoniti zastopnik oziroma skrbnik.

Boni za turizem se lahko prenesejo le enkrat (pridobitelj ga ne more prenesti naprej), in sicer v celotni vrednosti bona. Če je upravičenec bon delno že koristil, bona v preostali vrednosti ni mogoče več prenesti. Preneseni bon pa lahko pridobitelj unovči le naenkrat (v celoti ali v poljubnem nižjem znesku). V primeru, da ne porabi vseh sredstev prenesenega bona, preostanek prenesenega bona zapade.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja