Go to Top

Ustanovitev podjetja v novem letu – začnite s postopkom zdaj!

Ustanovitev podjetja v novem letu – bodisi s.p. ali d.o.o.

Ustanovitev podjetja v novem letu pomeni, da s postopkom registracije bodisi s.p. ali d.o.o. lahko pričnete že v mesecu decembru na DATA točki. Na postopek registracije podjetja se lahko naročite na data@data.si ali pokličete za termin na telefonsko številko 01 6001 530. Referent DATA točke vam bo povedal, katere dokumente potrebujete za postopek registracije in za vaše podjetje pripravil vso potrebno dokumentacijo. Dokumente boste podpisali in referent jih bo elektronsko oddal na vse potrebne institucije. Na postopku na DATA točki se boste zadržali 30 minut. Sklep o vpisu v poslovni register boste prejeli v dneh po novoletnih praznikih in začela se bo vaša podjetniška pot.

Ustanovite podjetje na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Ustanovitev podjetja v novem letu – postopek za registracijo s.p. v decembru

Na postopek registracije s.p. na DATA točko boste prinesli osebni dokument, svojo davčno številko in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta. Več o tem, kdaj morate na postopek prinesti overjeno izjavo lastnika objekta, si preberite v članku na tej povezavi. Na vprašanje referenta, kdaj bo datum ustanovitve s.p., boste povedali, da bo to 1.1.2023. Ni pomembno, da je ustanovitev na praznik in dela prost dan. Registrski organ AJPES, bo vašemu s.p. prvi delovni dan v novem letu določil matično številko s.p., vpisal podatke s.p. v register podjetij in vam po pošti poslal sklep o vpisu v poslovni register. Datum vpisa vašega s.p. na sklepu in v registru podjetij AJPES bo 1.1.2023. S sklepom boste na banki uredili odprtje TRR računa in pričeli s poslovanjem.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Ustanovitev podjetja v novem letu – postopek registracije d.o.o. v decembru

Družbeniki, ki bi želeli opraviti ustanovitev podjetja v novem letu, boste morali biti pozorni na datum opravljanja postopka na DATA točki. Zakaj? V preteklih letih se je že zgodilo, da je registrsko sodišče potrdilo vpis d.o.o. v register podjetij zadnji dan v decembru. Tako je morala družba registrirana le en dan starega leta, oddati bilanco na FURS. Da do teh nepotrebnih stroškov družbe ne bi prišlo, je potrebno postopek registracije d.o.o. izpeljati tako, da bo družba zagotovo registrirana prve delovne dni v letu. Družbenik d.o.o. ne more, tako kot samostojni podjetnik, določiti dneva, ko bo družba registrirana, oziroma vpisana v register podjetij. Datum vpisa določi registrsko sodišče. Za ustanovitev podjetja po novem letu boste družbeniki na postopek registracije d.o.o. na DATA točko prinesli osebni dokument in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov d.o.o. Vso potrebno dokumentacijo vam bo pripravil referent DATA točke. Podpisali jo boste, nato pa na banki odprli začasni račun, kamor boste nakazali ustanovitveni kapital. Potrdilo o vplačilu kapitala boste referentu vrnili v roku 14 dni. Takrat bo lahko referent elektronsko oddal vlogo na sodišče.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Bodoči podjetniki! Če načrtujete ustanovitev podjetja v novem letu, če nameravate zapreti s.p. in začeti v novem letu poslovati kot d.o.o., vam pri načrtovanju vaše podjetniške poti lahko pomagamo podjetniški svetovalci podjetja DATA. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 6001 530.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja