Go to Top

Top 3 na Datini lestvici branosti: popoldanski s. p., dnevnice in dodatki

Sobota je čas za pogled nazaj: med top 3 na Datini lestvici branosti so se tokrat znašli članki o popoldanskem s. p. in zaposlitvi delavca, dnevnicah za službeno potovanje ter članek o tem, kateri dodatki za delo ob manj ugodnem delovnem času vam pripadajo.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Poslovni načrt je osebna izkaznica vsakega podjetnika!

Več informacij

Z zanimanjem ste brali o tem, če lahko popoldanski s. p. zaposluje. Seveda je to mogoče. Četudi niste redni s. p., ste kot popoldanski s. p. prav tako fizična oseba z registrirano dejavnostjo in niste omejeni z zaslužkom, pri delu vam lahko pomaga družinski član (v okviru kratkotrajnega dela), prav tako pa lahko zaposlite delavca oziroma več njih za določen ali nedoločen čas oziroma za krajši delovni čas od polnega. Več si lahko preberete v Popoldanski s. p. in zaposlitev delavca ter tudi v Katere prispevke popoldanski s. p. plača polovično? in Če ste popoldanski s. p., prispevkov ne boste plačevali dvakrat.

Prijava na brezplačno izobraževanje

dodatkiBrali ste tudi o dnevnicah za službeno potovanje v Slovenijo in tujino. Dnevnica je povprečni strošek zaposlenega na službeni poti, ki lahko vključuje tudi strošek prenočevanja in prehrane. Lahko gre za polne, polovične ali znižane dnevnice. Višino dnevnic ureja posebna uredba, dnevnice za tujino pa so odvisne od same države, v katero potujete. S pomočjo našega kalkulatorja si lahko višino vaših dnevnic tudi preprosto izračunate.

Kalkulator za izračun dnevnice

Na Datino lestvico branosti pa se je uvrstil tudi članek o dodatkih, kot so dodatek za nedeljsko delo, dodatek za nočno delo, dodatek za nadurno delo, dodatek za delo na praznik, ki jih navaja Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1). Posamezne kolektivne pogodbe določajo tudi druge dodatke za delo v delovnem času, ki je za delavce manj ugoden. Nekaj primerov višin dodatkov nekaterih kolektivnih pogodb si lahko preberete v Ali vam za vaše delo pripada kakšen dodatek?

Nov preboj na Datini lestvici branosti: popoldanski s. p., dnevnice in dodatki za delo.

Klikni in deli

Še vedno pa vas zanima tudi potrjeni predlog nove dohodninske lestvice. Katere predloge je sprejela vlada na 100. seji v mandatu ter kako bo izgledala nova dohodninska lestvica, ki bo najverjetneje v uporabi za davčna leta od januarja 2017 dalje, preberite v Bo nova dohodninska lestvica v uporabi za davčna leta od januarja 2017 dalje?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja