Go to Top

Test in sproščanje ukrepov

Skladno z izboljšanjem epidemiološke slike v državi se sproščajo tudi omejitve dejavnosti in gibanja, vendar je za večino teh predpogoj predložen negativen test. Ob prehodu Slovenije v oranžno fazo, pa se v prihodnjih dneh sproščajo številne omejitve, ki pa ne veljajo za tiste, ki so bolezen preboleli ali pa so proti bolezni cepljeni.

Vse o zadnjih ukrepih države si lahko preberete tukaj.

Informativni izračun plače

Brezplačna naročnina na novičke na spletni strani podjetja DATA d.o.o. – ostanite obveščeni o spremembah glede vladnih ukrepov.

Ostanite na tekočem glede vladnih ukrepov. Spletne novice pri DATA d.o.o. Vam nudijo novosti o protikoronski zakonodaji, in drugih poslovnih novostih, ki sovpadajo z novimi ukrepi, ter novičke o regresu, minimalni plači, dohodnini in še veliko več!. Prijavite se preko prijavnega obrazca, ki ga najdete med novicami na www.data.si.

V podjetju DATA d.o.o. pa Vam naši strokovnjaki nudijo svetovanje. Pišite nam na data@data.si za vašo ponudbo za svetovanje!

Informativni izračun dohodnine

Ponoven test ni potreben za tiste, ki so virus že preboleli

Po odločitvi vlade tistim, ki so Covid-19 preboleli, v obdobju njihove imunosti ne bo treba na testiranje. Prebolevniki lahko to dokazujejo s pozitivnim izvidom brisa na prisotnost novega koronavirusa, če opravijo PCR ali hitri antigenski test. Če okužba ni bila potrjena s testiranjem, pa morajo dobiti potrdilo osebnega zdravnika.

S pozitivnim testom na koronavirus lahko to, da so covid-19 preboleli, posamezniki dokazujejo, ko je od odvzema brisa poteklo najmanj 21 dni in največ šest mesecev. V tem obdobju se smatra, da oseba ni več kužna in testiranje ni potrebno.

Informativni – Avtorska in podjemna pogodba

Oranžna faza – katera sproščanja sledijo?

Potrebujete davčno svetovanje? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

S 15.2. se odpravi omejitev gibanja na občine, v šole se vračajo vsi učenci osnovnih šol ter dijaki zaključnih letnikov. Dovoljeno bo zbiranje do 10 ljudi, v veljavi pa ostaja omejitev gibanja v nočnih urah, torej med 21. in 6. uro. Vrata bodo 15.2. odprle tudi vse trgovine, v nobeni dejavnosti pa ne bo več zahtevan negativni test na novi koronavirus za potrošnike.

Informativni izračun za normirance

Test na koronavirus in prehod državne meje

Od sobote dalje je možen vstop v Slovenijo brez karantene, če posameznik predloži negativni test, potrdilo o preboleli bolezni koronavirusa ali potrdilo o cepljenju.

Informativni izračun dnevnice

Smučanje dovoljeno le za izjeme

Od ponedeljka bo na smučiščih za uporabo žičniških naprav veljal negativen test na novi koronavirus, ki ni starejši od 7 dni. Osebe, ki so Covid prebolele ga ne potrebujejo, smučalo pa se bo lahko po vsej državi. Do zdaj je veljala zahteva, da test ne sme biti starejši od 24 ur, s 15. februarjem pa vlada v okviru sproščanj iz oranžne faze to veljavnost podaljšuje na tedensko. Test pa ni obvezen za otroke do 12. leta starosti.

Pravni nasvet

Avtošole in taksisti – še vedno potrebujejo negativni test?

Inštruktor v avtošoli mora še naprej imeti 72-urni negativni izvid testa, kandidati pa ne potrebujejo več 24-urnega, ampak tudi oni le 72-urnega. Vsake tri dni pa se bodo po novem morali testirati tudi taksisti, za njihove stranke pa negativni izvid testa ni obvezen.

Vse o zadnjih ukrepih države si lahko preberete tukaj.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja