Go to Top

PCR test in hitri test zadovoljujeta za vstop v državo?

PCR test po novem ni edini test, ki zadovoljuje za prehajanje meje na mejnih prehodih. Skladno z Odlokom o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 je odslej vstop v državo mogoč tudi s hitrim testom. Pri testiranju s hitrimi testi bodite pozorni, v kateri državi jih boste izvajali!

Informativni izračun plače

Podjetje DATA, d.o.o. je prava iztočnica za registracijo vašega podjetja in še veliko več! Pri DATA, d.o.o. vas lahko spremljamo tekom celotne podjetniške poti – od ustanovitve do končnega uspeha in uveljavitve na trgu. Pri nas nudimo tako računovodske storitve, storitve davčnega ali pravnega svetovanja ter storitve povezane z delom tujcev. Tudi sam postopek ustanovitve podjetja je pri nas povsem brezplačen! Pišite nam na data@data.si za ponudbo!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Nobeden od teh testov ne sme biti starejši od 48 ur!

Od 9. januarja 2021 dalje PCR test ni več edini test, s katerim lahko prečkate mejo. Po novem lahko za prehod meje predložite tudi negativen hitri antigenski test (HAG). Spreminjajo se tudi pravila glede držav, v katerih boste test izvajali, in sicer

  • PCR test lahko po novem naredite tudi v tretji državi izven, ki je Evropske unije,
  • hitri antigenski test mora biti opravljen v državi članici Evropske unije ali državi iz schengenskega območja.

Minimalna plača 2021 bo višja: koliko po novem znaša?

PCR test mora biti opravljen pri priznani inštituciji, če bo ta iz tretje države!

Za veljaven PCR test sešteje test, ki je bil izveden pri organizaciji/posamezniku, ki sta ju Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo (IMI) in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) prepoznala kot ustrezna in verodostojna. Seznam ustreznih organizacij je na voljo na spletni strani NLZOH

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

PCR test ali hitri antigenski test v izogib karanteni!

Oseba, ki je ob vstopu v Republiko Slovenijo s strani policije napotena oziroma ji je odrejena karantena na domu, lahko izolacijo doma prekine, če opravi negativni PCR test ali hitri test.

  • PCR test in hitri test se lahko po novem opravi TAKOJ po napotitvi v karanteno in ne več 5 dni po napotitvi v izolacijo.
  • Novi ukrepi predvidevajo, da se karantena lahko prekine ne glede na državljanstvo.

Pravni nasvet

PCR test ali hitri test nista zahtevana pri določenih izjemah!

PCR test ali hitri test ni obvezujoč pri prihodu iz države na rdečem seznamu le za nekatere izjeme. Prehod meje brez karantene je dovoljen številnim izjemam, na seznam pa so dodatne tudi osebe, ki

  • dnevno ali občasno prehaja mejo zaradi vključenosti v vzgojo, izobraževanje ali znanstveno raziskovanje v Republiki Sloveniji ali državi članici Evropske unije ali schengenskega območja.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja