Go to Top

Študijsko leto 2020/2021 bo ponekod potekalo le na spletu

Študijsko leto se pričenja z oktobrom. Letošnje študijsko leto bo precej drugačno kot prejšnja leta. Negotove okoliščine so namreč povzročile, da bodo mnogi študenti za šolske klopi sedli le virtualno ali po kombiniranem modelu.

Informativni izračun plače

Študentje, ali ste z oktobrom postali brez študentskega statusa? Ste že razmišljali o tem, da bi se podali na samostojno podjetniško pot? Udeležite se katerega izmed naših brezplačnih izobraževanj, kjer vam predstavimo vse pomembne informacije, ki jih potrebujete vedeti na svojih začetnih poteh. Pri nas lahko podjetje tudi brezplačno registrirate, nudimo pa vam tudi storitve za uspešno poslovanje – kvaliteten računovodski servis in številna podjetniška svetovanja. Poleg tega vam lahko pomagamo tudi pri pridobivanju evropskih in nacionalnih sredstev, ki so odličen vir financiranja razvoja malih podjetij! Pišite nam na data@data.si.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Kako izpeljati študijsko leto 2020/2021?

Kako bo potekalo prihajajoče študijsko leto je eno bolj aktualnih vprašanj slovenskih univerz. Zaradi korona situacije bo letošnje študijsko leto nepredvidljivo. Fakultete bodo razmere prilagajale glede na epidemiološko situacijo in glede na situacijo na dotični fakulteti. Fakultete in programi, ki imajo večje število vpisanih študentov, bodo tako najverjetneje izbrale drugačne ukrepe kot programi z manjšim številom študentov.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Čim večji del se bo izvedel v živo

Možnosti za izpeljavo študijskega leta je več. Na nekaterih fakultetah in programih, kamor je vpisano manjše število študentov in imajo dovolj prostora, bodo ob upoštevanju priporočil NIJZ čim večji del študijskega procesa izvedli v prostorih fakultetah. A takšnih primerov ni prav veliko.

BRUTO NETO PLAČA

Kombinirani model

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Trenutno se je kar nekaj fakultet odločilo za kombinirani model. To pomeni, da bo del študijskega procesa potekal na fakulteti, del pa prek spleta. Nekatere fakultete tako v predavalnice nameščajo kamere, študente pa so razdelili v skupine. Kamere bodo omogočile, da bo del študentov predavanja lahko spremljal v predavalnicah, del pa preko aplikacij na spletu. Skupine se bodo tedensko menjavale.

Informativni izračun za normirance

Študijsko leto na spletu

Nekatere fakultete so se zaradi velikega števila vpisanih študentov morale odločiti, da bodo študijsko leto izpeljale le na spletu. Predavanja v živo jim poleg velikega števila študentov preprečujejo tudi premajhne predavalnice zaradi nujnosti upoštevanja varnostne razdalje, preskakovanje med on-line predavanji in predavanji v živo itd.

Dovoljenje za delo in bivanje v Sloveniji

Ponekod bodo fizično izvedbo pouka organizirali le za študente nižjih (predvsem prvih) letnikov, saj jim na ta način želijo omogočiti integracijo v akademsko okolje.

Pravni nasvet

Kako so s tem zadovolji profesorji in študentje?

Kljub temu, da se tudi na ta način na fakultetah trudijo posredovati čim več znanja, se tako profesorji kot študentje se strinjajo, da takšen način študija, ki ga zaradi korona situacije pričakujejo za letošnje študijsko leto, poslabša pedagoški proces. Študentje so manj motivirani, poleg tega pa imajo manj socialnih stikov, ki so zelo pomembni za njihovo nadaljnjo življenjsko in poklicno pot.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja