Go to Top

Število delovno aktivnih oseb še peti mesec zapored višje!

Število delovno aktivnih oseb za junij 2022

Število delovno aktivnih oseb je bilo junija za približno 2200 višje kot maja letos. V kateri dejavnosti se je število delovno aktivnih oseb najbolj povečalo in v kateri najbolj zmanjšalo?

Ustanovitev podjetja – DATA točka je odgovor!

Število delovno aktivnih oseb ponovno višje!

Že peti mesec zapored se je število delovno aktivnih oseb povečalo. V juniju 2022 se je povišalo za 0,2 %, in sicer za približno 2200. Številka se je junija ustavila pri 922.319. To je rekordno število delovno aktivnih oseb, odkar Surs spremlja podatke o delovno aktivnem prebivalstvu.

Uporabite naš kalkulator za informativni izračun plače!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

V večini dejavnosti rast

Število delovno aktivnih oseb na mesečni ravni je bilo višje v večini dejavnostih. Povišalo se je v 16 dejavnostih, znižalo pa ja v štirih. Število delovno aktivnih oseb se je najbolj povečalo v gradbeništvu. In sicer na nekaj več kot 72.800. Na mesečni ravni je bila rast 1,1 %, na letni pa 7,6 %. To je že peto zaporedno zvišanje v tej dejavnosti. Najbolj pa je število delovno aktivnih oseb upadlo v dejavnosti izobraževanje. To je sicer junija običajno. V tej dejavnosti je bilo sicer okrog 77.500 delovno aktivnih oseb. Še vedno pa je bilo višje na letni ravni za 1,9 %.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

V drugem četrtletju število delovno aktivnih višje kot v prvem četrtletju 2022

Primerjava prvih treh mesecev z drugimi tremi meseci letošnjega leta pokaže, da je bilo v drugem četrtletju leta število delovno aktivnih oseb višje za 0,8 %. Število delovno aktivnih moških se je zvišalo za 0,9 %, število delovno aktivnih žensk pa za 0,8 %. V celotni prvi polovici leta je bilo sicer v povprečju število delovno aktivnih oseb okrog 916.400. To je za 2,8 % več kota lani v enakem obdobju.

Kaj je treba vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Vedno več tudi samostojnih podjetnikov posameznikov!

Podatki Sursa še kažejo, da se povečuje tudi število samozaposlenih oseb. Od teh se je na primer povečalu število samostojnih podjetnikov posameznikov. Število samostojnih podjetnikov je bilo junija letos 71.356. To je za 0,4 % več kot maja letos. V primerjavi z lanskim junijem pa je prišlo do povišanja skoraj za 4%. V kolikor bi tudi vi želeli odpreti s.p., lahko to storite na naši DATA točki! Pokličete lahko na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si za več informacij!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja