Go to Top

Startup podjetje odprite pri nas na Dati!

Startup podjetje je oblika podjetja z inovativno idejo in ima velik potencial za rast. Taka podjetja nudijo storitve velikemu številu ljudi, tudi zunaj državnih meja. Kako se startup podjetje razlikuje od drugih oblik podjetij? Ima vaša ideja potencial za rast in razmišljate, da bi zagnali startup podjetje? O možnostih odprtja podjetja se posvetujte z Datinim podjetniškim svetovalcem. Če ste pa pripravljeni na ustanovitev podjetja, pokličite na 01/600-1530, pišite na data@data.si.  ali rezervirajte termin registracije podjetja preko spleta.

Ustanovitev podjetja

Kaj je startup podjetje in kako se razlikuje od drugih podjetij?

Startup podjetje je novoustanovljeno podjetje. Ni pa vsako novoustanovljeno podjetje tudi startup podjetje. Kar startup podjetje ločuje od »navadnih« podjetij je to, da imajo velik potencial za rast in širitev. Njihov poslovni model se osredotoča na širjenje dejavnosti na nove trge. Njihova poslovna ideja mora biti produkt ali storitev, ki si je želi veliko ljudi. Poleg tega mora startup podjetje poznati način, na katerega bodo svoj produkt ali storitev pripeljali do ljudi.

Novoustanovljeno podjetje z gostinsko dejavnostjo, na primer, nima tovrstnega potenciala za širitev. Zato se tudi ne more predstavljati kot startup. Vsem pa je skupno to, da potrebujejo ustanovni kapital, če želijo odpreti družbo z omejeno odgovornostjo.

Izračun plače

Ustanovitev podjetja

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Startup podjetje potrebuje ustanovni kapital

Kot že rečeno, za ustanovitev d. o. o. potrebujete ustanovni kapital. V svetu startup podjetij se zato veliko govori o investitorjih in investicijah. Denar za ustanovni kapital lahko startup podjetje pridobi na različne načine. K ustanovnem kapitalu lahko prispevajo družbeniki, velikokrat pa se zgodi, da imajo le dobro idejo, ne pa tudi denarja. Z idejo lahko v tem primeru prepričajo investitorje, ki v zameno za delež lastništva podjetja vložijo denar v startup podjetje.

Če bi radi s svojo idejo prepričali investitorje in si pridobili bodoče stranke, preverite, kako hitro in učinkovito predstaviti poslovno idejo s tako imenovanim “elevator pitch“. Še ena možnost zbiranja denarnega vložka za startup podjetje pa je t.i. crowdfunding – tukaj gre za zbiranje prispevkov iz različnih virov. Finančno lahko prispevajo prijatelji, družinski člani, neznanci, organizacije in podjetja. Pravzaprav kdorkoli, ki verjame, da bo vaše podjetje uspešno poslovalo.

Interni akti podjetja

Zberite družbenike in ustanovite startup podjetje na DATA točki

Ko ste zbrali denar za ustanovni kapital, je čas, da se skupaj s preostalimi družbeniki zglasite na DATA točki. Registracija podjetja je pri nas brezplačna. Vse, kar potrebujete, so vaši osebni dokumenti, slovenska davčna številka in naslov podjetja. Le v nekaj korakih ustanovite startup podjetje.

Za več informacij se pogovorite z našimi podjetniškimi svetovalci. Tudi pri pravnih in davčnih vprašanjih vam bomo znali pomagati. Pokličite nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja