Go to Top

Starševski dopust – podaljšanje v času epidemije COVID-19

Starševski dopust v času epidemije koronavirusa COVID-19 – lahko ga morda podaljšate ali ne? Če ne, v katerih situacijah lahko starš navkljub temu ostane doma? Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je izdalo pojasnilo!

Informativni izračun plače

Podjetje Data d.o.o. – prava točka za prvovrstne informacije iz delovno-pravnega področja!

So Vam bili dopusti pravilno odrejeni? Kakšen starševski dodatek Vam pripada? Kako je plača pravilno obračunana, če se upoštevajo kolektivne pogodbe za določeno dejavnost?

Delodajalec, ima vaše podjetje urejene pravilnike in obvezne akte? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

To so vsa vprašanja s katerimi se naši pravni strokovnjaki srečujejo vsak dan. Tako Vam lahko odgovorijo na ta vprašanja in mnoga druga.  Obrnite se na nas s temi vprašanji in ne pozabite povprašati o morebitnih efektih, ki jih prinaša nova interventna zakonodaja za zajezitev posledic epidemije koronavirusa COVID-19! Za ponudbo nam pišite na [email protected]!

Kaj drugi korona paket prinaša delodajalcem?

Starševski dopust v času epidemije koronavirusa COVID-19 – je epidemija lahko razlog za podaljšanje?

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je med obrazložitvami navedlo, da epidemija ne more biti razlog podaljšanja starševskega dopusta. Tako se starševski dopust konča z datumom, ki je naveden na odločbi. Starš se mora takrat vrniti na delo, saj zanj veljajo pravice in obveznosti iz delovnega razmerja.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kdaj lahko starš ostane doma tudi, ko se starševski dopust konča?

Kljub temu, da staršu starševski dopust z določenim datumom preneha, se ta lahko dogovori z delodajalcem, da ta tudi po koncu starševskega dopusta ostane doma zaradi višje sile. To je mogoče v času epidemije zaradi zaprtja vrtcev in osnovnih šol, ko starš ne more zagotoviti varstva otroka. Potrebno pa je presojati okoliščine posameznega primera. Tako se za delo presoja možnost zagotovitve varstva s strani drugega starša ali na drug ustrezen način. Presoja se tudi ali gre za otroka do vključno 5. razreda osnovne šole, ali obstaja možnost ustreznejše razporeditve delovnega časa, ali ne velja omejitev odsotnosti z dela zaradi nujne prisotnosti na delovnem mestu (npr. zdravstveni delavci).

V kolikor starš varuje in neguje otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo, mora ta zaprositi za podaljšanje starševskega dopusta zaradi zdravstvenega stanja otroka. To potrebo po posebni negi mora odobriti zdravniška komisija in k vlogi je potrebno dodati zdravstveno dokumentacijo otroka.

Krizni dodatek za delavce, ki delajo je obvezen!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja