Go to Top

Splošno o registraciji s.p. – kaj lahko pričakujete po ustanovitvi?

Splošno o registraciji s.p.-ja smo že večkrat pisali, a vseeno poglejmo nekaj podatkov, ki jih morate vedeti pred samo registracijo s.p. na DATA točki. V kolikor imate dodatna vprašanja glede odprtja s.p., nas pokličite na 01 600 1530 ter se dogovorite za svetovanje z našimi podjetniškimi svetovalci. Če vam pa je vse jasno, pa rezervirajte termin za registracijo podjetja.

Brezplačno registrirajte podjetje

Splošno o registraciji s.p. – kako izgleda sam postopek?

Postopek registracije s.p. je pri nas brezplačen! Naš strokovnjak vodi postopek registracije, izpolni zahtevano dokumentacijo in pripravi vlogo v podpis. Za postopek registracije potrebujete veljaven oseben dokument, osebno davčno številko in v primeru da niste lastnik nepremičnine, kjer bo sedež podjetja, tudi overjeno izjavo lastnika objekta.

Izračunajte si plačo

Odprite s.p. na DATI!

Bančni račun je najbolje urediti po sami registraciji. In sicer takoj, ko prejmete potrdilo o vpisu v register preko pošte. Priporočljivo je imeti ločen račun, predvsem zaradi računovodskih obveznosti pri poslovanju, a dovoljeno je tudi imeti osebni bančni račun za s.p (se pravi za osebne finance in za namene poslovanja s.p.).

Boste normiranec?

Ko je s.p. registriran in vpisan v poslovni register, je zadeva več ali manj v vaših rokah. Še vedno je potrebno urediti redno plačevanje prispevkov in akontacije davka na dobiček. To je nujno, ne glede na to ali ste normiranec ali ne, kot tudi če imate popoldanski s.p. ali ne. Prispevke boste plačali takoj v naslednjem mesecu za pretekli mesec. Glede akontacije davka na dobiček pa je to odvisno od tega, kakšno napoved davčnih podatkov ste oddali ob registraciji ter od načina vodenja knjig.

Popoldanski sp – pogoji

Splošno o registraciji s.p – je treba vedeti še kaj?

Za polne s.p.-je je priporočljivo urediti tudi usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu, zdravniški pregled in pripraviti oceno tveganja za delovno mesto. Čeprav zakonodaja ne kaznuje ali oglobi samozaposlenega, v kolikor si zase to ne uredi nemudoma, lahko posledice nastanejo ob morebitnem povračilu stroškov zdravljenja zaradi poškodbe na delu ali bolniške odsotnosti, daljše od 3o dni.

Dobro je razmisliti o izboru računovodskega servisa. Tega si lahko zagotovite tudi pri nas. Računovodski servis DATA ima več kot 30 let izkušenj! Podjetnik, ki se ukvarja s svojim podjetjem, ima vedno vprašanja. Ta so izredno raznolika in obsegajo tako računovodsko, pravno in davčno področje. Prav zato je smotrno imeti nekoga, ki vas bo spremljal po poti vašega poslovanja. Podjetje DATA vam nudi vse na enem mestu! Za ponudbo nas pokličite na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja