Go to Top

Sejem je za mnoge podjetnike top dogodek leta!

Sejem je za marsikoga letos padel v vodo in marsikateremu podjetniku se je porajalo vprašanje, kako bo sedaj prodajal svoje izdelke. Rešitev vam lahko predstavlja spletna trgovina. Prodaja prek spleta je namreč v letu 2020 dosegla 60-odstotno rast.

Informativni izračun plače

Imate veliko hobijev in idej, pa ne veste, kako bi jih spremenili v posel, ki vam bi prinesel denar? Potem ste na pravem mestu! Naši podjetniški svetovalci so pripravili brezplačen webinarKako zaslužiti s hobijem,” na katerem vam predstavijo, kako pričeti z uresničevanjem podjetniške poti. Ko se boste podali na podjetniško pot, lahko podjetje pri nas tudi brezplačno registrirate! Če podjetje že imate, pa bi radi samo doregistrirali neko dejavnost – npr. dejavnost pod šifro 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu – to prav tako lahko uredite pri nas. Pišite nam na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Sejem pod vprašanjem? Kako boste prodajali svoje izdelke?

Sejem je letos pod vprašajem in številni podjetniki, ki se ukvarjajo z izdelavo in prodajo raznoraznih izdelkov so zaskrbljeni. Sejem v prednovoletnem času za marsikaterega podjetnika predstavljajo temeljni vir zaslužka in pripravo na prodajno sezono v naslednjem letu.

BRUTO NETO PLAČA

Sejem je za podjetnike top dogodek leta

Sejem za podjetnika pomeni direkten kontakt s stranko. Tam z dobrim marketingom predstavi in prodaja izdelke, hkrati pa tudi preizkusi veščine in tehnike prodaje, ki jih je usvojil. Izkušeni marketingarji ne pravijo zaman, da je sejem oz. prodaja »face to face« najtežja prodaja produktov podjetja. Sejem je idealna priložnost, da podjetnik preko komunikacije s stranko pride do novih idej za izdelke – ker stranke namreč sprašujejo po teh izdelkih. Tako lahko podjetnik načrtuje svoje delo v prihodnosti.

Potrebujete pomoč pri izdelavi poslovnega načrta?

Ne več na sejem, pač pa na splet

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Od začetka korone podjetja opažajo porast naročil v spletnih trgovinah. Prodaja prek spleta je po nekaterih podatkih v letu 2020 dosegla 60-odstotno rast. Zato je za podjetnike, ki se letos ne bodo mogli udeležiti sejmov, bi pa želeli prodati svoje izdelke, skrajni čas, da se organizirajo in odločijo, na kakšen način bodo letos prodajali svoje produkte.

Precej stvari se splača prodajati prek spleta. Na splošno velja, da v kolikor se prek spleta že prodaja podoben izdelek ali storitev, ima vaš produkt možnost, da ga bodo ljudje opazili in kupili.

Dvojno obdavčenje fizičnih oseb

Preden začnete spletno prodajo

Raziskati je potrebno, kaj se na spletu prodaja in kakšen pristop bomo ubrali glede na izdelek, ki ga želimo prodati. Izbrati je treba ustrezen prodajni kanal za izdelek, ki ga želite prodajati (sem npr. spada Email marketing, obisk s spletnih iskalnikov, oglaševanje na družbenih omrežjih itd.) Izbira kanala in učinkovitost posameznih prodajnih kanalov je precej odvisna od tega, kakšen je naš produkt. Če npr. prodajate darila, nakit in ročno izdelane izdelke, je lahko primeren kanal Facebook ali pa npr. Etsy spletna platforma, če imate affiliate spletno stran pa se je dobro najprej posvetiti SEO.

Pravni nasvet

Poleg tega morate poznati tudi zakonodajo s področja trgovine in prodaje prek spleta. Več o tem si lahko preberete v članku “Spletna trgovina: Bi svoje izdelke prodajali preko spleta? Bodite pozorni na zakone.

Morda imate dovolj znanja, da sami razvijete spletno prodajo ali pa celo že tržite prek Facebook kanala. Potem je smiselno, da nov produkt samo dodate k tej prodaji, ki že obstaja.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja