Go to Top

Samostojna podjetniška pot: odločitev lahko sprejmete že decembra!

Samostojna podjetniška pot je lahko vaš naslednji korak

Samostojna podjetniška pot je poziv, o katerem razmišljajo mnogi nadobudni posamezniki. Mnogi med njimi se za status samostojnega podjetnika oziroma ustanovitev s.p.-ja odločijo na začetku novega leta. Saj veste, kako pravijo – novo leto, nov začetek! Zakaj pa je smiselno, da se vaša samostojna pot začne že letošnjega decembra?

Informativni izračun plače

Naši podjetniški svetovalci vam z veseljem pomagajo pri ustanovitvi podjetja! Pri postopku registracije s. p. na točki SPOT (ki so nadomestile VEM točke) referent za bodočega podjetnika pripravi prijavo za vpis v register AJPES. Pripravi tudi obrazce za oddajo davčnih podatkov za FURS in obrazec M1 za prijavo v obvezna socialna zavarovanja. Podjetnik obrazce podpiše in referent jih nato po elektronski poti pošlje na ustrezne institucije. Vaša samostojna podjetniška pot se lahko začne že danes, pri tem pa vam lahko pomagajo naši strokovnjaki. Pišite jim na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Samostojna podjetniška pot: pridobitev statusa je možna vnaprej

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Če razmišljate, da se boste z letom 2021 podali v podjetništvo, se lahko vaša samostojna podjetniška pot začne že zdaj. Postopek za pridobitev statusa samostojnega podjetnika lahko opravite že v decembru, poslovati pa začnete januarja prihodnje leto. Registracija oziroma prijava s.p.-ja je namreč možna en mesec vnaprej.

Samostojna podjetniška pot: postopek?

Z opravljanjem postopka registracije s.p.-ja že v decembru boste do statusa samostojnega podjetnika prišli z dnem, ki ga boste določili ob postopku registracije na DATA točki SPOT Registracija. To je lahko tudi 1. januar 2021.

Samostojna podjetniška pot se začne prav s tem dnem, ko bo vaše podjetje vpisano v Poslovni register Slovenije (PRS). Takrat boste tudi lahko začeli opravljati dejavnosti, ki ste jih na postopku registracije s.p.-ja izbrali iz Standardne klasifikacije dejavnosti (SKD).

Pravni nasvet

Samostojna podjetniška pot: pridobite podjetniško znanje pred vstopom v podjetništvo

Če opravite postopek za ustanovitev s.p.-ja en mesec, preden boste dejansko začeli poslovati, imate tako več časa, da se na status samostojnega podjetnika zares dobro pripravite. Med priprave lahko uvrstite tudi udeležbo na naših brezplačnih webinarjih za bodoče podjetnike, ki jih že tekom epidemije izvajamo prek platforme ZOOM.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja