Go to Top

Roza vozniške bodo očitno podaljšane! Do kdaj?

Roza vozniške bi morale biti zamenjane do 19.1.2023, a v pripravi bi naj bila sprememba!

Roza vozniške bi bilo treba zamenjati do 19. januarja 2023, a kot kaže bo rok za menjavo podaljšan. Po (zaenkrat še neuradnih informacijah) bi naj bil v pripravi zakon, ki bi veljavnost za roza vozniške zamaknil za deset let.

Odprtje s.p. na DATA točki je hitro in enostavno!

Roza vozniške bi po trenutni zakonodaji bilo treba zamenjati do 19.1.2023

Po trenutni zakonodaji bi bilo roza vozniške zamenjati do 19. januarja prihodnje leto. O tem smo več pisali v članku Roza vozniška – če je še niste, jo bo treba kmalu zamenjati. Roza vozniške (tridelno papirnato vozniško dovoljenje) so upravne enote izdajale do sredine leta 2009. Veljavnost roza vozniške pa je do imetnikovega 80. leta starosti. Od 6. septembra je v obtoku še nekaj več kot 308 tisoč takšnih dovoljenj. To pomeni, da bi moralo v naslednjih mesecih upravne enote obiskati skoraj četrt vseh voznikov, saj bi sicer ostali brez veljavnega vozniškega dovoljenja. A vse kaže, da temu ne bo tako.

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

pravno svetovanje

Preberite še – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

Neuradno v pripravi predlog zakona, ki bo podaljšal rok

Po poročanju portala N1 bi naj vlada pripravljala predlog zakona, s katerim bodo roza vozniške veljavne še za deset let. In sicer do 19.1.2033. Ta datum je tudi skrajni rok, ki ga določa evropska direktiva, ki hkrati predvideva poenoteno vozniško dovoljenje po vsej Evropi. Morebitno podaljšanje roka veljavnosti za roza vozniške bo zamaknilo in prerazporedilo naval na upravne enote. Letos namreč poteče veljavnost skoraj pol milijona osebnih izkaznic, potnih listov ter vozniških dovoljenj.

Kaj je treba vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Roza vozniške do 80. leta, kartično vozniško dovoljenje deset let

Kot že omejeno roza vozniške veljajo do imetnikovega 80. leta starosti. Nova vozniška dovoljenja v obliki kartice pa so veljavna 10 let. Cena novega vozniškega dovoljenja je 19,55 evrov. Vlogi za podaljšanje vozniškega dovoljenja pa je potrebno priložiti tudi ustrezno fotografijo.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja