Go to Top

Regulacija cen bencina in dizla ni podaljšana!

Regulacija cen bencina in dizla – vlada ni podaljšala ukrepa

Regulacija cen bencina in dizla se s 30. aprilom končuje. Vlada se namreč ni odločila za podaljšanje ukrepa, s katerim bi se podaljšala regulacija cen bencina in dizla. Prve podražitve se nam tako obetajo zelo kmalu! Za koliko se bosta podražila 95-oktanski bencin in dizel?

Informativni izračun plače

Regulacija cen bencina in dizla od srede marca

Ker so se cene energentov rekordno dvignile, je vlada sredi marca sprejela ukrep, s katerim je bila določena regulacija cen bencina in dizla. In sicer je bila določena najnižja cena za liter 95-oktanskega bencina ter liter dizla. Za liter 95-oktanskega bencina je po uredbi bilo treba odšteti 1,503 evra, za liter dizla pa 1,541 evra.

Odprite s.p. na Data točki! Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

pravno svetovanje

 Preberite tudi – Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Regulacija cen bencina in dizla – vlada je ni podaljšala

Potrošniki in prevozniki so ob izteku meseca aprila pričakovali, da bo vlada podaljšala ukrep in, da bo regulacija cen bencina in dizla še naprej v veljavi. A to se ni zgodilo. To pomeni, da bosta ceni s 1. majem ponovno prosto oblikovani na trgu. V nedeljo lahko že pričakujemo prve podražitve za liter 95-oktanskega bencina in za liter dizla.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Regulacija cen bencina in dizla končana – kakšne bodo cene?

Ker regulacija cen bencina in dizla ni podaljšana, se bodo cene pogonskih goriv povišale. Novinarji Financ ocenjujejo, da bo po novem za liter 95-oktanskega bencina treba plačati približno 1,60 evra, za liter pa 1,80 evra. To bi bile rekordno visoke cene, kakršnih do sedaj še ni bilo. Je pa vlada sicer podaljšala uredbi za določitev zneska trošarine za energente in določitev trošarine za električno energijo do 31. julija 2022. Mimogrede, preberite tudi, da je bila aprilska inflacija na letni ravni 6,9-odstotna.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja